El barri Nord del Palància reuneix 220 persones en l’acció informativa i lúdica sobre recollida de residus orgànics

En la trobada es van realitzar tallers mediambientals infantils i es van repartir 220 poals i boses per a matèria orgànica
Imagen 1Imagen 2
El barri Nord del Palància va acollir dissabte passat una acció informativa i lúdica a peu de carrer amb l'objectiu d'explicar a la ciutadania com separar els residus orgànics a casa per a contribuir a cuidar el medi ambient. Després de portar l'activitat al barri de Els Vents fa tres setmanes, la delegació de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sagunt comença en estos dos barris de Sagunt i del Port de Sagunt la implantació de manera integral d'este projecte mediambiental.

La regidora de Medi Ambient, Teresa García, ha agraït l'esforç de la ciutadania per a dur a terme este projecte i ha remarcat els seus importants beneficis, així com la seua transversalitat. “Els col·legis, els restaurants, els mercats, les residències i els hospitals ja estan participant des de fa tres mesos, amb uns resultats molt bons; estem obtenint una recollida de matèria orgànica de molt alta qualitat, per tant, estem complint els objectius”, ha explicat.

A més, García ha destacat la importància de reciclar des de casa, ja que açò “permetria aconseguir uns nivells de reciclatge capdavanters en tot el País Valencià. Si ho aprenem, el reciclatge i els avantatges fiscals que aconseguirem són tan favorables que podem passar d'uns nivells de reciclatge molt bons, com tenim ara en la nostra zona, a uns nivells pràcticament màxims. Una cosa tan fàcil com separar les restes de menjar de la resta de residus ens permet pràcticament separar el 80% del fem, i tenir uns nivells de reciclatge que podem equiparar amb països nòrdics que ens trauen molts anys d'avantatge”.
 

 
L'activitat es va realitzar en el Trinquet, on es van desenvolupar tallers mediambientals perquè els xiquets i xiquetes aprengueren a reciclar en la llar, així com ajudar-los a conéixer el cicle de la matèria orgànica. A més, als 220 assistents se'ls va fer lliurament d'un poal especial marró i boses per a la separació de la matèria orgànica en les seues cases.

Des de fa mesos, l'Ajuntament de Sagunt està duent a terme campanyes de conscienciació i sensibilització mediambiental, s'han impartit xarrades informatives en diferents associacions i entitats de la localitat, fins i tot visites porta a porta als grans productors d'este tipus de residus. Cal destacar que els centres escolars de Sagunt ja arrepleguen de manera segregada les restes de menjar i compten amb contenidors marrons on es dipositen.