El Campionat Autonòmic d'Escacs es disputarà a Sagunt

També se celebrarà la final autonòmica escolar d'escacs del Club d’Escacs Camp de Morvedre i la Federación de Ajedrez de la Comunidad Valenciana


 
El centre de formació Miguel Hernández serà la seu del Campionat Autonòmic d'Escacs Absolut, Veterà i Femení els pròxims 22, 23 i 30 d'abril i 1 de maig, a més de la final autonòmica dels Jocs Escolars d'Escacs el 20 i el 21 d'abril de la Federación de Ajedrez de la Comunidad Valenciana (FACV) i del Club d’Escacs Camp de Morvedre. D’estos campionats eixiran els representants de la Comunitat Valenciana en la final nacional d'escacs, tant escolar com a absolut, femení i veterà.
 
El delegat d'Esports, Miguel Chover, ha rebut este nou esdeveniment esportiu com una iniciativa positiva per a la ciutat de Sagunt ja que l'Ajuntament “té com a prioritat fomentar la ciutat i si este foment va aparellat a l'esport és més gratificant”. A més ha recordat que Sagunt “està en un moment d'auge esportiu amb uns èxits magnífics en tots els àmbits i en tots els esports”.
 
El president de la FACV, Luis Barona, ha agraït a l'Ajuntament el suport a este esdeveniment autonòmic que té com a protagonista l'esport dels escacs, i especialment a l'esforç del Club d’Escacs Camp de Morvedre, el qual és capdavanter en esta disciplina a la Comunitat Valenciana. Barona ha recordat l'origen valencià de l'esport dels escacs moderns, conclusió a la qual va arribar el Congrés Internacional d'Escacs que en 2009 va reconèixer que València era el bressol de les normes actuals d'este esport sorgides en el segle XV.
 
Per la seua banda, el president del Club d’Escacs Camp de Morvedre, César García, ha manifestat sentir-se orgullós per poder celebrar a Sagunt este esdeveniment i també ha agraït la participació de l'Ajuntament i de la FACV en l'organització del campionat. Així mateix, ha declarat que el club està travessant una època d'èxits gràcies als jugadors locals que han aconseguit l'ascens a la divisió d'honor, fet que resulta “ser un orgull, ja que competim amb professionals”.
 
En els Jocs Escolars de caràcter classificatori que se celebraran el 20 i el 21 d'abril participaran 60 alumnes de tota la Comunitat Valenciana en dues modalitats, sub-14 i sub-16. En el Campionat d'Escacs, que és obert, participaran al voltant de 130 jugadors entre les tres modalitats, a més de celebrar-se un de tancat on jugaran els grans mestres internacionals, els guanyadors juvenils de cada província de l'any passat i els huit jugadors amb major valoració Elo -rànquing internacional d'escacs-. Els organitzadors recorden que l'assistència al campionat és gratuïta i animen els aficionats i curiosos d'este joc a acostar-se a presenciar les partides durant tot l'esdeveniment.