El CEFIRE de Sagunt tornarà a estar en funcionament a partir de l’1 de septembre

El centre estarà ubicat en l’edifici municipal del carrer Albalat i comptarà amb un assessor en cultura clàssica


El CEFIRE (Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius) de Sagunt tornarà a estar en funcionament a partir del pròxim 1 de setembre i, a més, comptarà amb els serveis d'un assessor en cultura clàssica, tal com es va confirmar ahir en una reunió en la qual van estar presents l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, el regidor d'Educació i de Cultura, José Manuel Tarazona, el cap del Servei de Formació del Professorat, Pedro Sigler, altres membres de CEFIRES de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, i el president de Ludere et Discere.

El regidor d'Educació i de Cultura, José Manuel Tarazona, ha explicat que “per a poder recuperar la figura d'assessor de cultura clàssica s'ha treballat molt dur amb la Conselleria, perquè pensem que és fonamental; recuperar el CEFIRE de Sagunt té un vessant educatiu molt important, però també cultural i dinamitzador. Som el marc de referència de la didàctica de la cultura clàssica a Europa i és l'eix sobre el qual es treballa diàriament”.

Per això, Tarazona ha ressaltat la necessitat de “una major implicació i assessorament constant en matèria educativa d'un assessor de cultura clàssica, a més d'altres assessors que vindran al CEFIRE, per a treballar amb els centres d'ensenyament i en la formació del professorat. Els Ludi Saguntini van nàixer des del CEFIRE, i des d'ací s'ha de seguir treballant per a potenciar-los”.
 

 
Els assistents, junt als membres de CEFIRES de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, el nou director del CEFIRE Sagunt, Vicente Lorenzo, i altres directors de CEFIRES de Castelló i València, com Manolo Juan, van recórrer els Ludi Saguntini i van visitar alguns dels tallers de didàctica de cultura clàssica ubicats en diferents espais com la plaça Cronista Chabret, el pati interior del mercat, el Sindicat de Regs, la Domus Baebia o el col·legi Cronista Chabret, a més d’assistir a l'obra Medea, de Eurípides, del grup Komos, guardonada amb el premi ex aequo en la Final del Concurs de Teatre Grecollatí del Ministeri de Cultura, que es va representar ahir en el Teatre Romà.

Les dependències del CEFIRE estaran situades en el mateix lloc on van estar fins al seu tancament en 2012, en l'edifici municipal del carrer Albalat.