El CEIP Mediterráneo rep 230.000 euros subvencionats per la Diputació de València

La subvenció va destinada al manteniment i a la renovació de portes i finestres per a millorar la climatització del centre
 
 
 
  
L'Ajuntament de Sagunt rep una subvenció de la Diputació de València per al manteniment del CEIP Mediterráneo del Port de Sagunt. L'import de la subvenció ascendeix a 230.000 euros i està inclòs en un primer Pla Municipal de manteniment de col·legis.

L'elecció del CEIP Mediterráneo ha sigut per part de tècnics de la Conselleria d'Educació sobre la base de criteris d'urgència, territorialitat i població del municipi. Les actuacions estaran centrades en la renovació de portes i finestres, ja que una de les majors despeses dels ajuntaments resideix en la climatització dels centres educatius, asseguren des de la Diputació. 

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, agraeix la subvenció perquè “el tema educatiu és una prioritat, per tant, gràcies des de l'Ajuntament de Sagunt a la Conselleria i a la Diputació, amb la qual esperem que este clima de col·laboració continue”. Són molts els col·legis que esperen inversions, però en este cas “la Conselleria ha triat el centre Mediterráneo del Port de Sagunt per a canviar portes i finestres fonamentalment, perquè també es tracta de millorar la qualitat i estalviar energia”, afirma l'alcalde. 

Fernández assegura que la col·laboració “entre Diputació, Conselleria i ajuntaments és molt important. La Diputació està demostrant en esta legislatura que és capaç d'actuar d'una manera transparent i equitativa, així com distribuir els diners en benefici de tots els ciutadans i no d'una manera arbitrària, com es feia en altres èpoques”

El regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, destaca que “l’esforç per millorar i mantenir en condicions òptimes els centres educatius i les gestions fetes tant des del col·legi com des de l'Ajuntament tenen la seua recompensa. L'acord entre Conselleria i la Diputació de València permetrà invertir més de 200.000 euros en el CEIP Mediterrani i millorar les condicions de climatització dels espais educatius”.

Per a quantificar les ajudes, s'han considerat les necessitats de cada centre: nombre d'alumnes, nombre de línies, metres quadrats i nombre de portes i finestres a canviar. Amb estes dades s'ha calculat un coeficient que ha servit per a establir quatre trams d'ajudes: 85.000 euros, 130.000 euros, 180.000 euros i 230.000 euros.

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha recordat que la competència del manteniment dels col·legis d'infantil i primària “correspon als ajuntaments, però no sempre compten amb els recursos suficients per a poder mantenir en òptimes condicions un parc d'escoles generalment envellit”.