El Centre Cultural Mario Monreal acollirà les veus de María Arnal i Miquel Gil

Este concert en valencià se celebrarà el dissabte 25 i el preu de les entrades és 7 €
 

 La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt programa el concert de María Arnal i Miquel Gil que tindrà lloc dissabte que ve 25 de març, a partir de les 19.30 hores, en el Centre Cultural Mario Monreal. Es tracta d'un concert en valencià que constarà de dues parts, la primera actuarà María Arnal juntament amb el guitarrista Marcel Bages i en la segona Miguel Gil.

Maria Arnal, brinda un cant franc, natural, al qual no li fa falta simular profunditat. Marcel Bages l’acompanya amb expressius traços de guitarra elèctrica oberts a la improvisació. Configuren un tàndem poderós, que reprén cançons d’altres temps transformant-les perquè tornen a respirar i transmetre, receptius a la idea que “la cultura ha de ser lliure, quotidiana i col·lectiva”.

Miquel Gil desembarca molt jove en la música de transmissió oral. Els seus primers passos musicals els dóna en ambients rockers, però prompte coneix Vicent Torrent i Manolo Miralles amb els quals funda Al Tall; des d’aleshores està immers en la música d’arrel tradicional. En diferents etapes d’Al Tall ha estat baixista i/o percussionista, ocasionalment guitarrista, i esporàdicament dolçainer. Però la veu és, sens dubte, l’instrument amb què aprén a expressar-se millor, una veu i un estil de cant fruit de molts anys d’estudi, per a descobrir la dimensió mediterrània de la música. En l’actualitat és una de les grans veus del panorama musical mediterrani.

El concert té una durada de 120 minuts i el preu de l’entrada és de 7 euros.