El Centre Cultural Mario Monreal acull hui el curs de Formació Professional ‘Indústria 4.0’

Esta activitat està dirigida al professorat d'FP i funcionariat d'FP en pràctiques, així com a tot el professorat en general

El Centre Cultural Mario Monreal acull al llarg del dia de hui el curs de Formació Professional (FP) ‘Indústria 4.0’ amb els ponents Jorge Orta i Vicente Cones, que està dirigit al professorat d'FP i funcionariat d'FP en pràctiques, així com a tot el professorat en general. Esta activitat està organitzada per CEFIRE Sagunt i la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport amb la col·laboració del departament d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt.

Els objectius del curs són promoure una actualització pedagògica en FP sobre la Indústria 4.0, saber l'estat actual de la Indústria 4.0 i la seua influència en els sectors industrials de Sagunt, conéixer la realitat virtual i augmentada en el sector industrial i, finalment, explicar què és la intel·ligència artificial i les noves tecnologies en el sector industrial.

El regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, ha assenyalat en la inauguració del curs que «en l'anterior Ple es va aprovar el nou perfil que tindrà el centre Eduardo Merello, en el qual s'està treballant perquè tinguem a Sagunt, en matèria d'indústria en aquest cas, 17 cicles professionals i un específic, així com una remodelació interna a través del Pla Edificant, que és una de les millors propostes que ha fet la Generalitat Valenciana i la Conselleria d'Educació. Ja estem treballant en la memòria perquè l'Eduardo Merello tinga les condicions dignes i idònies per a donar aquesta formació, en aquest cas 4.0, perquè és necessari que s'actualitzen els continguts i els objectius».

Així mateix, Tarazona ha explicat que des de l'Ajuntament també s'han impulsat les Fires de Formació Professional, «ja tenim dues i enguany ja estem treballant en la tercera». A més, ha destacat la «importància» de la formació professional, «tant en les empreses com per als treballadors, per a millorar l'eficiència productiva i el rendiment empresarial». També s'ha dirigit al professorat i funcionariat assistent i ha qualificat de «necessari» el seu treball, «perquè per a la nostra societat de benestar, no hi ha una altra cosa que una bona educació i formació. Nosaltres estem treballant ara en un centre integral de formació professional i un centre específic perquè els treballadors i les treballadores tinguen capacitat i siguen competents per a les noves empreses».

Els continguts dels quals està compost el curs són: FP i Indústria 4.0, l'estat actual de la Indústria 4.0 de la zona de Sagunt, Indústria 4.0 i la seua influència en els sectors industrials de Sagunt, realitat virtual i augmentada en el sector industrial i, finalment, la Intel·ligència artificial i les noves tecnologies en el sector industrial.

També han participat en l'acte d'inauguració el director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, Manuel Gomicia, i el director de CEFIRE de Sagunt, Vicente Lorenzo. Així mateix, la coordinació del curs ha estat a càrrec de la prospectora d'FP de Camp de Morvedre, Lorena Benlliure.