El Centre de Salut del Port de Sagunt celebra el seu 25 aniversari

Quico Fernández: “Estar al servei dels ciutadans és el més important. Volem que Sagunt siga una ciutat saludable, per a açò cal contribuir a cuidar l'atenció primària”
 

 
El Centre de Salut de Port de Sagunt celebra el seu 25 aniversari. A les 13 hores del divendres 2 de desembre s'ha volgut commemorar els anys de treball i dedicació de tot el personal del Centre. Tant els actuals com els antics treballadors s'han donat cita en l'ambulatori per a reviure els moments que allí van viure. 

A l'acte ha assistit l'Alcalde de Sagunt, Quico Fernández; el Subdirector General d'Avaluació de la Gestió Assistencial de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, José Manuel Beltrán; el Gerent del Departament de Salut de Sagunt, José Luis Chover; la Cap de Zona Bàsica del Centre de Salut de Port de Sagunt, María Jesús Avinent; la Directora d'Infermeria d'Atenció Primària del Departament de Sagunt, Paqui Nieto.
 


 
 
En primer lloc, s'ha realitzat una visita pels passadissos del Centre juntament amb les autoritats. A continuació, s'ha procedit als discursos de les personalitats, en els quals tots han volgut felicitar al personal per la seua dedicació i bona atenció als pacients. La Cap de Zona Bàsica del Centre, María Jesús Avinent, ha volgut destacar que la Sanitat "és una tasca compartida entre l'administració i el personal, no cal oblidar que l'atenció primària és la base de la Sanitat". La Directora d'Infermeria d'Atenció Primària del Departament de Sagunt, Paqui Nieto, per la seua banda recorda quan “un 12 d'agost de 1991 es va obrir aquest Centre. Estàvem tots molt entusiasmats. Acompanyar a la nostra població per a mantenir la seua salut és molt difícil. Ho hem intentat mantenir i seguirem mentre tinguem forces”. 
 
 
El Gerent del Departament de Salut de Sagunt, José Luis Chover assegura que la seua proposta de gestió “defensa la coordinació però també la integració. L'atenció primària ha de consolidar-se, no solament fer un filtrat, sinó ser alguna cosa bàsic que ha de cuidar-se per a mantenir un sistema eficaç”. Chover destaca: “el pacient és el centre”. L'Alcalde De Sagunt, Quico Fernández, ha fet al·lusió a “les retallades en Sanitat que hem patit en èpoques anteriors. Estar al servei dels ciutadans és el més important”. Fernández destaca sobretot la intenció que Sagunt “siga una ciutat saludable. Cal contribuir a cuidar la primera fase que és l'atenció primària”. Finalment, el Sotsdirector General d'Avaluació de la Gestió Assistencial de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, José Manuel Beltrán, ha enumerat cadascun dels passos que els professionals del centre segueix: “cuidar, tractar, preocupar-se i acompanyar als pacients i a les seues famílies en la seua malaltia”. Destacant, a més, que absolutament “tots els professionals són importants per a l'engranatge”. 
 
Finalment, s'ha procedit a una passada de fotografies per a rememorar moments dels 25 anys de vida del centre de Salut, on apareixia tant personal que actualment treballa allí, com els quals ja no estan en actiu. Al terme, s'ha oferit un vi d'honor a tots els assistents a l'acte.