El cicle de música MusAs de l'Ajuntament de Sagunt aconsegueix un gran acolliment del públic

La delegació municipal de Cultura assenyala l'èxit d'aquesta iniciativa musical que va tenir lloc els dies 18 i 19 d'abril


La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, la regidora de la qual és Maribel Sáez, ha destacat que el cicle de música “MUSES: Música Antiga Sagunt”, que va tenir lloc el cap de setmana passat, ha aconseguit un gran acolliment del públic.


Segons recorden des del departament municipal, el cicle es va iniciar el dissabte, 18 d'abril, amb la participació del grup Hirundo Maris, que en aquesta ocasió va comptar amb la presència de Arianna Savall (arpa i veu), Petter Udland Johansen (tenor, hardingfele, císter) i Miquel Àngel Cordero (contrabaix i colascione), que van interpretar el programa Cants del sud i del nord, un autèntic diàleg entre el Mediterrani i el Mar del Nord, a manera de subtils ponts d'unió entre ambdues cultures. El concert es va veure enriquit per l'extraordinària complicitat dels seus intèrprets, especialment de la parella Arianna i Petter, una complicitat que el públic va saber valorar i agrair.

 

El diumenge, 19 d'abril, va anar el torn de la jove agrupació de música antiga, L’Arcàdia, dirigida pel saguntí Francesc Gamón, que va interpretar una selecció dels madrigals de Claudio Monteverdi. Tant en aquest cas com en l'anterior, el públic va acollir molt favorablement tots dos concerts, ja que va participar directament corejant algun tema i va respondre amb una tancada ovació de diversos minuts.

 

Cal destacar que aquest èxit suposa un magnífic precedent, que posa de manifest el gran potencial d'aquestes “MUSES” respecte a futures edicions.