El cicle MusAS continuarà el dissabte amb el concert de la Bellemont “Se la mia vita”

El cicle organitzat per la delegació de Cultura i que conclourà el diumenge amb l'actuació de L’Arcàdia amb “Deliri Amorós”, ha sigut nominat als Premis GEMA 2016 (Grups Espanyols de Música Antiga)
Imagen 1
El cicle MusAS (Música Antiga Sagunt) continuarà dissabte que ve, 30 d'abril, a partir de les 20 hores, en el Centre Cultural Mario Monreal, amb l'actuació de la Bellemont que delectarà al públic amb “Se la mia vita”. El cicle organitzat per la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt i que conclourà el diumenge amb l'actuació de L’Arcàdia amb “Delirio Amoroso”, ha sigut nominat als Premi GEMA 2016 (Grups Espanyols de Música Antiga) en la categoria de Festivals amb les Millors Pràctiques i Programació.

"MusAS" sorgeix amb l'objectiu d'aglutinar els programes municipals sobre música antiga i barroca, i dotar-los d'un fil conductor que combine la recuperació del patrimoni musical, la difusió d'aquestes músiques i el suport a grups i intèrprets, amb una especial atenció en aquells que desenvolupen la seua activitat en el nostre entorn més pròxim. Fruit d'açò últim és la col·laboració que s'estableix amb l'Associació Incipit Cultural, base del grup L’Arcàdia.

Se la mia vita proposa un recorregut per la música vocal i instrumental del primer barroc italià. Una música innovadora, audaç i optimista que, recolzant-se en la teoria dels afectes, busca com a objectiu principal commoure l’oient, aplicant els recursos de la persuasió retòrica a la música. Les obres són contrastants en tempo, afecte i caràcter i estan agrupades en blocs que alternen algunes de les més belles peces vocals del seicento amb obres instrumentals del mateix període.

La Bellemont pot considerar-se el grup espanyol de més prestigi que interpreta la música barroca francesa. Després de la seua trobada per a aquest projecte amb Delia Agúndez, La Bellemont decideix continuar explotant la visió expressiva i commovedora de la música a través de la música que inventà aquest concepte interpretatiu: la música del barroc primerenc italià. En un recorregut per tots els afectes que inundaren la música d’aquest període, La Bellemont invita l’oient a un viatge musical que, lluny de ser una recreació d’un repertori passat, ens mostra que aquestes peces, així com les emocions hi estan contingudes, estan hui tan fresques, tan vives i tan vigents com el dia en què van ser creades.

Delia Agúndez, la soprano

Nascuda a Càceres. Va obtindre el Títol Superior de Cant, amb excel·lents qualificacions, al Conservatori del Liceu de Barcelona sota les ensenyances de Carmen Bustamante. Ha realitzat cursos de perfeccionament amb María Cristina Kiehr, Richard Levitt, Rosa Domínguez, María Espada, Gerd Türk, Carlos Mena o Gloria Fabuel. És llicenciada en Història i Ciències de la Música, amb menció d’honor, i posseeix també la llicenciatura en Història de l’Art.
 
La seua sòlida carrera musical, que comprén des de l’Edat Mitjana fins a les últimes avantguardes, l’ha dut a Europa, Llatinoamèrica i Àsia. Ha actuat com a soprano solista al costat d’orquestres com la de Radiotelevisió Espanyola, l’orquestra de Cadaquès, l’Orquestra Barroca Catalana, l’orquestra simfònica de la regió de Múrcia, l’Orchestra della Mitteleuropa, l’orquestra clàssica Santa Cecília o l’orquestra de la Capilla Real de Madrid. A més, col·labora amb ensembles com Pygmalion, Collegium 1704, Capella de Ministrers, Musica Ficta & Ensemble Fontegara, Regina Ibérica, la Capilla Real de Madrid, Cinco Sigles, Ímpetus, La Bellemont o la Capilla Jerónimo de Carrión. Les seues actuacions han sigut retransmeses per canals i emissores com Televisió Espanyola, Ràdio Nacional d’Espanya, Ràdio Clàssica, France Musique, Arte, Catalunya Clàssica o Canal Extremadura.
 
Ha sigut dirigida, en importants coliseus d’Europa, per mestres com Sir Colin Davis, Ivor Bolton, Juanjo Mena, Michel Corboz, Víctor Pablo Pérez, Antoni Ros Marbà, Josep Pons, Gabriel Garrido, Raphael Pichon, Václav Luks, José Ramón Encinar, Miguel Ángel Gómez Martínez o Peter Philips.
 
Va ser premiada amb el guardó INJUVE 2012 a la Millor Interpretació Musical Clàssica gràcies al seu primer disc Voleras, entre seguidilla i bolera. A més, va ser reconeguda com a Millor Ambaixadora Musical 2012 en els V Premios de la Música Extremeña.