El cicle Sagunt in Excelsis es clausura el proper dimarts amb el concert de Victoria Musicae

L'agrupació interpretarà “Lamentatio Jeremiae” dins del cicle organitzat per la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt en col·laboració amb la Majoralia 2016 i altres entitats
Imagen 1
 
El cicle de música sacra Sagunt in Excelsis es clausura la propera setmana amb un concert de Victoria Musicae, que tindrà lloc el dimarts, 22 de març, a les 20 hores, en l'església del Salvador. L'agrupació interpretarà “Lamentatio Jeremiae” dins del cicle organitzat per la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt en col·laboració amb la Majoralia 2016 i altres entitats.
 
L'agrupació Victoria Musicae, fundada a València l'octubre de 1992, té com a principal finalitat la difusió de la música vocal de l'Edat Mitjana, Renaixement i Barroc, prestant especial atenció als projectes de recuperació de música inèdita de compositors espanyols i, molt especialment, valencians. 
 
Els seus integrants han actuat en diferents ocasions amb diversos grups especialitzats en música antiga i en projectes de recuperació de música barroca espanyola. Amb una plantilla bàsica vocal, el nombre de cantors pot variar lleugerament, en funció del programa, entre dotze i dihuit. Així mateix els instruments emprats, en tot cas reproduccions d'època, depenen del programa a interpretar. El seu director musical titular des de 1993 és el valencià Josep R. Gil-Tàrrega.
 
El programa que interpretaran és el següent:
 
Tomás Luis de Victoria (1548?-1611)
 
Ubi caritas. Cant pla
 
Feria V in Coena Domini
Lectio prima. Incipit Lamentatio Jeremiae
 
Lectio secunda. Vau. Et Egressus est
Lectio tertia. Iod. Manum Suam
 
Seniores populi. Responsori Feria V
Vinea mea electa. Cant pla
 
Feria VI in Passione Domini
Lectio prima. Heth. Cogitavit Dominus
Lectio secunda. Lamed. Matribus suis dixerunt
Lectio tertia. Aleph. Ego vir
 
Tenebrae factae sunt. Responsori Feria VI
 
Jerusalem surge. Cant pla
 
Sabbato Sancto
Lectio prima. Heth. Misericordiae
Lectio secunda. Aleph. Quomodo obscuratum
Lectio tertia. Incipit Oratio Jeremiae