El concert del grup Zingerseptet tindrà lloc aquest dissabte en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt

Aquesta actuació s'emmarca dins de la programació que organitza la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt
Imagen 1
 
El concert del grup Zingerseptet, que està de gira amb motiu del seu desè aniversari, tindrà lloc el dissabte, 23 d'abril, a les 20 hores, en el Centre Cultural Mario Monreal. Aquesta actuació s'emmarca dins de la programació que organitza la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt.
 
Primera part
 
CHAPLINESCA (Charlie Chaplin, José Padilla) La violetera (1931, Luces de la ciudad), Smile, Titina (1936, Tiempos modernos), Eternally (Candilejas, 1952)
 
GARDELIANA (Carlos Gardel, Alfredo Le Pera, 1934-35)
Mi Buenos Aires querido, Volver, El día que me quieras, Por una cabeza
 
AMARCORD (Nino Rota, 1973)
Tema, Bolero-Tango, Stormy weather, La cucaracha
 
EL CUARTO HOMBRE…
El tercer hombre (Anton Korda, 1949) Zorba el griego (Mikis Teodorakis, 1964)
 
AQUARELA DO BRASIL
Samba de Orfeu, Manhã do carnaval (Orfeo negro, Luiz Bonfa 1959),
Aquarela do Brasil (Brasil, 1985, composta per Ari Barroso en 1939)
 
Segona part
 
LIBERTANGO (Astor Piazzolla, La lección de tango, 1997)
 
SUITE APASIONADA (Astor Piazzolla, Happy Together, 1997)
Milonga para tres
 
MANCINI MEDLEY (Henry Mancini)
Baby Elephant Walk (Hatari, 1962), Tema de la pantera rosa (1963),
Moon River (Desayuno en Tiffany´s, 1961), Meglio stasera (de La pantera rosa)
 
EL PADRINO (Nino Rota, 1972)
 
SONIDOS DE TERNURA
Forrest Gump (Alan Silvestri, 1994)
Il postino (Luis Bacalov, 1994)
 
CARROS DE FUEGO (Vangelis, 1981)
 
ZingerSeptet
 
Roberto Turlo, oboè / José Franch-Ballester, clarinet
Enrique Palomares, violí / Mariano García, violoncelo / Javier Sapiña, contrabaix
Rubén Parejo, guitarra
Pablo Zinger, piano, arranjaments i direcció
Cecilia Ligorio, disseny i vídeo
El peatón video producciones, realització i edició del vídeo
 
Zingerseptet
 
Fundat al maig del 2006 per sis destacats músics de la Comunitat Valenciana, sota la direcció del famós pianista i director uruguaià-nord-americà Pablo Zinger –deixeble d’Astor Piazzolla i freqüent col·laborador de Paquito D’Rivera– el Zingerseptet combina el virtuosisme de la música clàssica amb la màgia dels ritmes de les Amèriques, el tango, el jazz, la bossa nova, el Nou Tango d’Astor Piazzolla, els ritmes caribenys i les bandes sonores del filme de tots els temps. El Zingerseptet és música de cambra amb diferència: set virtuosos, una presentació tècnicament impecable i apassionada amb originals efectes percussius. Tot això amb comentaris informatius i divertides anècdotes musicals pel seu director. El Zingerseptet ha presentat més de 60 concerts en les seues gires per Espanya, amb èxit de públic i crítica: Sala Iturbi del Palau de la Música de València, Festival de Maó (Menorca), Palau March (Palma de Mallorca), Auditori Palau de Congressos de Peníscola, Auditori de la Mediterrània, Festival 10db de Burjassot, Alacant, Marbella, Aranjuez, Saragossa, Auditori de Castelló…
 
El Zingerseptet ha llançat dos àlbums: “Tango, Ecos del Sud”, i recentment, “Bailon­go – Música de les Amèriques”, amb obres de Piazzolla, Gardel, Paquito D’Ri­vera, i compositors de Brasil, Uruguai i República Dominicana. El ZingerSeptet està format per Enrique Palomares (violí); Mariano García (violoncel); Roberto Turlo (oboè);  Javier Sapiña (contrabaix); solistes principals de l’Orquestra de València; i respectats docents a nivell nacional, com Rubén Parejo (guitarra), catedràtic del Con­servatori Superior de València, compositor i solista internacional, i el jove clarinetista José Franch Ballester, arrelat als Estats Units, guanyador de nombrosos premis internacionals incloent l’Avery Fisher Career Grant (2007), considerat un dels mi­llors clarinetistes de la seua generació a nivell mundial.