El Concurs d'Aparadorisme ja té guanyadors

Els criteris de valoració que ha seguit el jurat són la creativitat, la creació d'un context d'aparador i la innovació

Un any més l'Ajuntament de Sagunt, mitjançant el departament de Comerç i Mercats, ha celebrat el tradicional “Concurs d'Aparadorisme” del municipi que té lloc per Nadal. Enguany el concurs ha complit la seua XXVI edició i ha comptat amb una participació de tretze comerços de la ciutat.

 

El primer premi, dotat amb un import de 300 € al millor aparador, ha sigut per al comerç “Presto Music Producciones SL”, situat en el nucli de Sagunt i dedicat a la producció de tot tipus d'esdeveniments socioculturals, equips i sistemes audiovisuals, lloguer i venda d'equips de so, il·luminació i audiovisuals. En esta ocasió el jurat ha valorat la creativitat i presentació del producte exposat. Quant al decorat dels mercats municipals, el primer premi, dotat amb 300 €, ha sigut per a M. Carmen Álvarez Marín, de la parada nº 17 del Mercat del Port de Sagunt, de fruits secs i dolços.

El segon i tercer premi al millor aparador, dotats amb 200 i 100 € respectivament, han sigut per al comerç del Port de Sagunt “Floristeria Sayas” i per al comerç “Il·lusió”, dedicat a la venda de vestits de núvia, festa i comunió, situat en el nucli de Sagunt.

La regidora de Comerç i Mercats, Ana María Quesada, ha agraït en nom del departament, als comerços que han participat en el concurs «encara que ens haguera agradat que hagueren sigut més de tretze. Per part meua, que vaig estar acompanyant una mica al jurat, encara que no tenia ni veu ni vot, vull agrair l'originalitat i el treball en els aparadors».

 

Així mateix, Quesada ha felicitat l'aparador que el jurat ha considerat guanyador i «esperar a veure què ocorre enguany, si renovem este concurs d'aparadors nadalencs o si el canviem per una altra iniciativa, ho valorarem. Com a novetat, enguany hem demanat en col·laboració amb les associacions de comerciants, que participara un altre tipus de jurat», que en este cas han sigut persones vinculades amb la premsa, i els ha agraït el seu «compromís i dedicació».

 

Els criteris de valoració que s'han seguit segons la base dècima de l'ordenança són: creativitat, basada en l'originalitat dels materials usats en la composició i originalitat de la idea dels aparadors; creació d'un context d'aparador, que consistia en l'adequació, protagonisme i il·luminació del producte, harmonia dels colors utilitzats i la sensació d'espai en l'aparador i, finalment, la innovació, que consistix en el plantejament i col·locació dels productes exposats.

 

El jurat d'esta XXVI edició del concurs ha estat compost per un membre d'Onda Cero, una persona vinculada a l'Associació Ciutat de Sagunt, la tècnica de gestió comercial i màrqueting del departament de Comerç i Mercats i, finalment, la cap de negociat del departament de Comerç i Mercats.