El Consell Agrari de l'Ajuntament de Sagunt acollirà aquest dijous una jornada sobre la nova llei de l'ús de fitosanitaris

Aquesta iniciativa l'organitzen l'Ajuntament de Sagunt, el Grup Cooperatiu Cajamar i AgroMoyano
Imagen 1
El Consell Agrari de l'Ajuntament de Sagunt, el Grup Cooperatiu Cajamar, i AgroMoyano organitzen una jornada tècnica sobre la nova llei d'ús de fitosanitaris que tindrà lloc aquest dijous, 12 de març, a partir de les 19 hores, en la seu del Consell Local Agrari a Sagunt. 

El president del Consell Agrari de l'Ajuntament de Sagunt, Ximo Catalán, ha destacat: “Aquesta llei serveix per a protegir a l'agricultor que manipula els productes, amb l'objectiu que no siguen perjudicials per a la seua salut. La llei preveu que els agricultors obtinguen el carnet de manipulador i revisen els aparells de pulverització. És convenient que els agricultors vinguen i s'informen de la nova llei per a dissipar possibles dubtes. Tant el president d’AVA-ASAJA, Francisco Campillo, com jo hem cregut que era de molt interès realitzar aquesta xarrada, per això ens vam posar en contacte amb Cajamar que ha col·laborat amb nosaltres en altres ocasions”. Catalán ha recordat que “en els últims tres anys s'han programat des del Consell Agrari tres cursos gratuïts per a l'obtenció del carnet de manipulació de productes fitosanitaris” i que “aquesta és la quarta xarrada informativa que s'organitza per als agricultors del nostre terme”. 

Concretament, en la jornada intervindran el president de la Fundació Cajamar Comunitat Valenciana, Santos Fernández Villegas; el president del Consell Agrari, Ximo Catalán; i la directora administrativa d'AgroMoyano, Matilde Martínez Conesa. A més, el director del Centre d'Experiències de Cajamar a Paiporta, Carlos Baixauli, s'encarregarà d'explicar els aspectes pràctics de la implantació de la nova directiva de l'ús sostenible de fitosanitaris.