El Consell del Patrimoni de la Humanitat de Sagunt elaborarà un pla director i un full de ruta

Esta és la primera decisió important d’este organisme, que ahir va celebrar la primera reunió després de la seua constitució el passat mes de desembre
 

El Consell del Patrimoni de la Humanitat de Sagunt elaborarà un pla director i un full de ruta, amb el suport tècnic de les universitats valencianes, per establir els continguts i els criteris que definiran l'expedient que es presentarà a la UNESCO. Estos criteris es basaran, entre altres coses, en l'excepcionalitat del patrimoni.
 
Esta és la primera decisió important d’este organisme, que ahir va celebrar la seua primera reunió després de la seua constitució en l'Ajuntament de Sagunt el desembre passat. Els consellers van manifestar una vegada més el seu “compromís de traure avant el projecte, conscients que es tracta d'un procés complex que cal assumir a poc a poc, amb treball i perseverança”.
 
Els membres van posar èmfasis en la necessitat d'establir un programa operatiu d'actuacions en funció de les comissions que s'han establit fins ara, la comissió científica, la cívica i la d'investigadors locals.
 
El Consell del Patrimoni de la Humanitat està presidit per l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i format pels col·lectius i associacions locals relacionades amb el patrimoni històric i industrial, la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Jaume I, la Universitat d'Alacant, tècnics de la Conselleria de Cultura i Educació i de l'Ajuntament de Sagunt, del Consell Valencià de Cultura, investigadors locals i destacades personalitats del món de la cultura i la recerca.
 
D'altra banda, també formaran part com a membres assessors de les comissions de treball l'actriu i diputada en el Congrés dels Diputats Rosanna Pastor i Acció Ecologista-Agró.
 
Per a Quico Fernández, la primera reunió del Consell del Patrimoni de la Humanitat va demostrar “el ferm compromís de tots els seus membres de portar avant el projecte establint com a prioritat l'elaboració d'un pla director que definisca les fases que hem d'anar complimentant i que han de finalitzar amb la configuració de l'expedient”. En este sentit, el Ple de l'Ajuntament va aprovar per unanimitat que la ciutat presente una candidatura davant la UNESCO, el primer pas per a iniciar la tramitació de l'expedient.