El Consell Valencià de Cultura realitzarà el dilluns un ple ordinari en l'Ajuntament de Sagunt

El motiu és recolzar la candidatura de la ciutat per a ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO
 
El Consell Valencià de Cultura, el principal òrgan assessor i consultor de la Generalitat Valenciana en matèria cultural, celebrarà el dilluns 30 de maig un Ple ordinari a l’Ajuntament de Sagunt per a recolzar la candidatura de la ciutat per a ser declarada Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO després d’haver sigut declarada Capital Valenciana de la Romanització per les Corts Valencianes. La sessió estarà oberta al públic a partir de les 12:30h.
 
Per a Francesc Fernàndez, alcalde de Sagunt, la “celebració del ple del Consell València de Cultura demostra que el procés de recuperació i posada en valor del patrimoni saguntí en el camí de ser declarat Patrimoni de la Humanitat ha transcendit més enllà de la nostra ciutat. Que el Consell Valencià de Cultura, màxim òrgan consultiu i assessor de la Generalitat en temes culturals, celebre un ple a Sagunt és una mostra molt significativa de l’important suport que està rebent la iniciativa per part de totes les institucions valencianes. Volem agrair especialment a esta institució el seu suport”.
 
D’altra banda, per a Jesús Huguet, secretari del Consell Valencià de Cultura, “la sessió del Ple a Sagunt té una dimensió especial. Per una part el CVC vol fer visible el seu suport a la declaració de la ciutat com a Patrimoni de la Humanitat, a més de proposar noves formes de rellevància del patrimoni saguntí. D’una banda, la declaració de Capital Valenciana de la Romanització ha remarcat la transcendència d’un espai únic. Però cal anar més enllà i dotar eixe patrimoni de tots els suports culturals i socials que en justícia li corresponen. Per tot això el CVC no dubtarà a donar el seu suport més ferm a totes aquelles propostes que posen en valor la cultura valenciana de la qual Sagunt n’és una fita senyera ”.
 
Abans de començar el ple, Jesus Huguet, inaugurarà una placa del Consell Valencià de Cultura en l'Ajuntament de Sagunt. La taula del ple estarà presidida pel Vicepresident i Secretari de la institució i l'alcalde de Sagunt, que s'incorporarà al ple a les 12.30 hores. En finalitzar el ple els assistents visitaran la Via del Pòrtic.