El conseller d'Educació afirma que les obres de l'institut número 5 començaran abans que acabe la legislatura

Durant la seua visita a Sagunt el conseller, Vicent Marzà, també va informar de la implantació d'un Centre Integrat de Formació Professional en l'IES Jorge Juan
Imagen 1Imagen 2
 El conseller d'Educació, Vicent Marzà, junt a Quico Fernández, alcalde de Sagunt, i els regidors José Manuel Tarazona i Pepe Gil
 
El conseller d'Educació, Vicent Marzà, va visitar ahir Sagunt i va afirmar que les obres del reclamat institut número 5 en Port de Sagunt començaran abans de la fi de la vigent legislatura, ja que aquesta ha sigut inclosa en els Plans d'Infraestructures Educatives. El conseller d'Educació també va informar que es va a implantar un Centre Integrat de Formació Professional per a la capital del Camp de Morvedre, concretament en l'IES Jorge Juan i es va comprometre a integrar el conservatori de Sagunt en la xarxa de conservatoris de la Comunitat Valenciana. Durant la seua visita al municipi va ser rebut en l'Ajuntament de Sagunt per l'alcalde, Quico Fernández. A més Vicent Marzà va signar en el llibre d'honor de la ciutat. En la recepció, en la qual van atendre als mitjans de comunicació, també van estar presents el regidor delegat d'Educació, José Manuel Tarazona, i el regidor delegat de Manteniment, Pepe Gil.

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, va agrair en primer lloc “a la conselleria la seua implicació amb la nostra ciutat i per l'important esforç que està fent”. Fernández va destacar també que “les dues infraestructures van lligades per a donar eixida als problemes que hi ha en el nucli del Port, i d'altra banda, la FP ja que una de les bases de la recuperació econòmica pasa per potenciar la nostra formació professional. La nostra ciutat ha sigut un referent de la FP i és clau en el procés de reindustrialització”.

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, va assenyalar que dins de les limitacions pressupostàries estan intentant donar solució a totes les reivindicacions que hi ha a la Comunitat: “A Sagunt hem volgut fer nostra la reivindicació de l'institut número 5 i a més la implantació d'un Centre Integrat de Formació Professional en l'IES Jorge Juan ja que és una formació dirigida al teixit empresarial que necessita aquesta comarca. Sagunt és un dels principals motors econòmics i industrials i volem que encara ho siga més per açò ha de tenir una resposta referent a la formació”.

En relació a la reivindicació de la construcció de l'institut número 5, les obres estan incloses dins del mapa de prioritats de la conselleria, i s'arreplegaran en els Plans d'Infraestructures Educatives. Tal com va informar el conseller, no hi ha un termini exacte per a l'inici, però si un ferm compromís que les obres estiguen iniciades abans que acabe la legislatura.

D'altra banda, quant al centre de Formació professional que es va a implantar en l'IES Jorge Juan es pretén que siga íntegrament de formació professional i per tant les classes de secundària que actualment s'imparteixen allí es passaran al nou institut número 5. La decisió de crear el centre de FP en l'IES Jorge Juan i no en l'IES Eduardo Merello ha sigut motivada per les dimensions, i situació de l'edifici ja que es considera que és el millor adaptat per les seues possibilitats. Tal com va indicar el conseller es deu a un “criteri tècnic i acadèmic per part de la Conselleria”. Per la seua banda l'oferta formativa de l'IES Eduardo Merello es mantindrà tal com s'ofereix actualment i es reforçarà per la seua tradició, i experiència, ja que és motor i dinamització del sector industrial de la comarca. A més Marzà es va comprometre al fet que la direcció territorial estudie la situació de l'Eduardo Merello i en la mesura que siga possible, solucionar els seus problemes igual que el d'altres centres del municipi.

Durant la roda de premsa, el conseller també va informar sobre el procés en el qual es troben les obres de l'aulari del Col·legi Villar Palasí: “Estem en el procés d'adjudicació de les obres de l'aulari, la qüestió ha estat enquistada durant molts anys, però quan nosaltres entrem intentem accelerar el procés. Ara mateix estan revisant la situació de baixes temeràries que han hagut però esperem que en el menor temps possible, es faça l'adjudicació definitiva de l'adreça d'obra i que per tant puguen començar aqueixes obres tan esperades per la ciutadania de Sagunt. És la nostra responsabilitat que açò isca el més ràpid possible i en açò estem treballant”.

Quant al conservatori, el conseller va agrair al consistori l'esforç que fa pel manteniment del conservatori i va afirmar que des de la conselleria es marquen com a objectiu a llarg termini integrar-ho en la xarxa de conservatoris de la Comunitat Valenciana.