El departament d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt presenta la I Trobada Educativa Ciutat de Sagunt

Després de l'aprovació d'esta iniciativa en el Consell Escolar Municipal, este organisme va decidir que les persones que triarien els premis i farien el procés de selecció seria la Comissió Permanent del Consell Escolar

El regidor d'Educació, Raúl Palmero, i l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, han presentat este matí en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt la I Trobada Educativa Ciutat de Sagunt.

La roda de premsa ha comptat amb la participació del regidor d'Educació, Raúl Palmero, i l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, dos tècnics del departament d'Educació i la membre de la comissió permanent de la I Trobada Educativa Ciutat de Sagunt, Valeria Auger.

El regidor d'Educació ha expressat respecte a esta primera cita educativa: «Crec que era de rebut i calia que es reconegueren les labors, els treballs i els projectes que es fan en els centres educatius de la nostra ciutat». Així mateix, Raúl Palmero ha destacat: «És important posar en valor la genialitat que tenen els nostres centres i per això llançarem esta I Trobada Educativa Ciutat de Sagunt».

El regidor ha relatat el procés de creació d'este projecte, que va sorgir a partir d'una proposta que es va presentar en el Consell Escolar Municipal, on «la seua acollida va ser molt positiva i tots van mostrar interés». Després de l'aprovació d'esta iniciativa en el Consell Escolar Municipal, este organisme va decidir que seria la Comissió Permanent del Consell Escolar qui triaria els premis i faria el procés de selecció.

Es va realitzar una primera valoració dels reconeixements que es volien atorgar a la comunitat educativa de la ciutat i finalment es van decidir set premis, que s'entregaran este dijous, 30 de maig. A més, es va obrir un termini de sol·licituds en el qual els centres educatius podien abordar la idea de portar projectes a esta gala. D'esta manera, es van presentar més de 40 projectes.

El regidor d'Educació ha agraït a l'IES Clot del Moro, al CEIP Ausiàs March i al PAC (Programa d'Aula Compartida) de l'IES Camp de Morvedre i de l'IES Número 5 la seua col·laboració amb diferents actuacions dins de la gala; al CIPFP Eduardo Merello, perquè ha realitzat els guardons; als alumnes que van ser guardonats amb els millors expedients EVAU que faran de presentadors en la Trobada i «a tota la comunitat educativa per la seua implicació».

L'alcalde, Darío Moreno, ha indicat: «Recordem que Sagunt és Ciutat Educadora i en eixe sentit hem de creure'ns l'alt nivell de les persones que treballen per l'educació en el nostre municipi, però sempre que parlem d'este àmbit, sobretot amb els diferents professionals, ens transmeten moltes vegades la falta de comunicació interna que existix i també la falta de reconeixement que es dona en molts dels casos». L'alcalde posa en valor esta trobada per a transmetre els principis «que d'una altra forma no es donarien» i convida a reflexionar sobre considerar les escoles i els instituts no sols ferramentes de transmissió d'un coneixement específic, sinó també com a ferramentes transformadores «per a crear les persones del futur», així com la societat.

El guardó de Projecte Innovador se li entregarà al CEE Albanta per Apaga y Vámonos, al CEIP Baladre per Escola oberta, escola amable, escola Baladre i al CEP Maestro Tarrazona per La diversitat que ens uneix.

El premi a l’Alumnat Destacat per Mèrits Propis s'entregarà a Sofia Suslikova, del col·legi Sant Vicent Ferrer; a Anastasia Suslikova, del col·legi Sant Vicente Ferrer; a Iago Ramírez Fraga, de l'IES Clot del Moro; i a Oriol González Navarro, de l'IES Jaume I Secció Clot del Moro.

El guardó Projecte Trajectòria Professional Destacada s'entregarà a Manel Ruiz Cuenca, del CEE Albanta; a José Luis Sánchez Carrillo, de l'IES Camp de Morvedre; i a María Luisa Sanz Murciano, del CEIP Maestro Tarrazona.

El premi al Projecte Bones Pràctiques en la Promoció i l'Ús del Valencià és per a la iniciativa Scrabble en Valencià, de l'IES Número 5; el guardó Projecte Millora de la Convivència és per al curtmetratge No soy un espartano, del CEIP Ausiàs March; el premi Projecte AFAS és per a Celebrant el dia internacional de les famílies, de l’AFA CEIP Maestro Tarrazona; i el premi Projecte de Prevenció de l'Absentisme Escolar és per a Eliminem l’absentisme, de l'IES Clot del Moro.