El departament d’Educació elabora el projecte educatiu Saguntum Civitas Magistra

El departament d’Educació, junt a altres entitats com el grup Murbiter, APIVA i altres associacions, ha elaborat el projecte educatiu Saguntum Civitas Magistra


El departament d'Educació ha elaborat el projecte educatiu Saguntum Civitas Magistra, dins del concepte de Ciutat Educadora, que té com a objectiu fonamental que els xiquets i xiquetes dels col·legis del municipi adquirisquen un aprenentatge significatiu de l'entorn més pròxim, i de manera activa i pràctica sobre el medi natural, social, històric i cultural.

Així doncs, la primera fase s'orienta cap a l'estudi i coneixement de tres àmbits d'actuació. El primer dels quals tracta sobre el nostre Patrimoni Històric: “La Romanització, de Saiganda a Saguntum”. Esta unitat didàctica està elaborada pel Grup d’Estudis del Medi Murbiter i sota la direcció de Manuel Civera. Es tracta d'un quadern elaborat amb motiu del nomenament de Sagunt com a Capital Valenciana de la Romanització i de la candidatura a ser Patrimoni de la Humanitat.

El segon àmbit d'estudi es refereix al Patrimoni Industrial del Port de Sagunt. APIVA (Associació de Patrimoni Industrial Valencià) ha elaborat un quadern didàctic amb motiu dels 100 anys de siderúrgia. D'altra banda, el Patrimoni Natural i Mediambiental constitueix el tercer àmbit, que té com a objectiu difondre l'extraordinària biodiversitat i els diferents espais naturals del terme municipal de Sagunt.

Quant a la metodologia es basa en dues fases. Una primera, més teòrica, d'estudi dels continguts, on s'inclou una guia per al professor. La segona fase pràctica arreplega un itinerari didàctic perquè el puguen realitzar els alumnes, recorrent diferents monuments i llocs prèviament estudiats en classe. D'esta manera, es pretén potenciar l'aprenentatge significatiu d'una manera pràctica.

El projecte Saguntum Civitas Magistra va començar a caminar el passat mes d'octubre amb una primera explicació als equips docents.

El Patrimoni Industrial del Port de Sagunt inclourà un audiovisual en el qual s'explicaran fets i persones claus en el desenvolupament industrial i el moviment obrer, per la qual cosa es fa extensiva la commemoració del Centenari de la Siderúrgia als centres educatius, cosa que, segons el regidor d'Educació i Cultura, José Manuel Tarazona, “ja s'estava treballant des de fa temps i ara veu la llum”.

Serà el pròxim 16 de maig, a partir de les 19 hores en el Centre Cultural Mario Monreal, quan es presente el quadern didàctic “La Romanització, de Saiganda a Saguntum” elaborat pel grup Murbiter i Manuel Civera.