El departament de Cultura col·labora en la I mostra de teatre “Abril, palabras mil"

La sala Kakkerlakken del Port de Sagunt acollirà un total de 5 obres sota la temàtica "Mujer y República"


La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt col·labora amb la recentment inaugurada sala Kakkerlakken del Port de Sagunt (carrer Teodoro Llorente, 163 b), en la I mostra de teatre Abril, palabras mil sota la temàtica Mujer y República. El regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, ha declarat que “per a nosaltres és molt important que noves sales i espais escènics formen part de l'estructura cultural del nostre poble”. A més ha volgut felicitar la iniciativa emprenedora Nebelteatro per obrir esta sala ja que “va a enriquir la vida cultural del municipi”.
 
Tarazona ha afegit que esta mostra “recupera la memòria de dones que van ser marginades, exiliades, assassinades, oblidades per la seua condició de dones i per lluitar per viure en una societat més justa i democràtica”. Durant abril tindrà lloc, a través del teatre i les arts escèniques, la representació de diferents obres de compromís social i polític durant una època clau com va ser la II República i la lluita per la igualtat de drets i llibertats i la dignitat de les persones independentment de la seua condició personal.
 

La I mostra de teatre Abril, palabras mil és un cicle que, com expliquen des de l'organització, s'ocupa de recordar a totes eixes dones condemnades a l'oblit, valents, pioneres en l'art i en el seu compromís social i polític, que van viure un temps apassionant i terrible, doblement damnificades per la seua condició de dones.
 
En esta mostra es pretén acostar el públic a les figures de la miliciana anarquista María “La Jabalina” de la mà de Lola López de la companyia Hongaresa; a la filòsofa María Zambrano, en “Zambra de la Esperanza” de Nebelteatro; a la poetessa Concha Méndez en “Sueños y Sombras” de Teatres de la Llum; a la figura de la il·lustradora i escultora Marga Gil Rossët de Nebelteatro, i a la lectura dramatitzada de Pez en el Agua, recital poètic d'homes i dones oblidades de la Generació del 27. Una mostra plena d'emocions on, a través del teatre, es desvetlarà el clima intel·lectual i polític de la Segona República.
 
L'entrada a cadascuna de les funcions tindrà un cost de 8 euros i es podran adquirir una hora abans de cada representació. A més, s'ha creat un abonament per veure totes les funcions a un preu de 25 euros i que es podrà reservar telefonant al 676 93 56 25.
 
A continuació pot consultar-se el programa de representacions:
 
 
Dissabte 1 i Diumenge 2 d’abril
20.00 h -  MARÍA LA JABALINA. Hongaresa Teatre
 
Divendres 7 i Diumenge 9 d’abril
20.00 h -  ZAMBRA DE LA ESPERANZA. Metel Teatro
 
Divendres, 28 d’abril
20.00 h – BALAS DE SILENCIO. Compañía Pez en el Agua
 
Dissabte, 29 d’abril
20.00 h - SUEÑOS Y SOMBRAS. Teatres de la Llum
 
Diumenge, 30 d’abril
20.00 h - CON EL ALMA FUERA. Metel Teatro