El Dia de l'Arbre se celebrarà diumenge que ve en la muntanya de Romeu

L'Ajuntament de Sagunt col•labora amb les Associacions que organitzen la plantació d'espècies vegetals
 
L'alcalde de Sagunt, Quico Ferrnández, i la regidora delegada de Medi ambient, Teresa García han presentat aquest matí les activitats amb motiu de el “Dia de l'Arbre”. L'Ajuntament de Sagunt col·labora amb el Centre d'Estudis del Camp de Morvedre, Acció Ecologista Agró, l’Associació Bonilles-Romeu, l’Associació Veïns Tres Barrancs i la Colla Verda en la plantació d'espècies vegetals. Les activitats, que enguany es realitzaran en la muntanya de Romeu sota el lema “Romeu és del poble i el volem verd”, són obertes a tot el públic i tindran lloc aquest diumenge, 31 de gener, a partir de les 9 hores.

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha agraït a les associacions que han organitzat enguany el Dia de l'Arbre per la seua lluita per conservar els boscos, muntanyes i paratges naturals, i per posar-se d'acord ja que considera que “la unió entre agents socials és molt important”. Quico Fernández ha assenyalat que la seua obligació com a alcalde “és prioritzar l'interès general, es tracta d'una zona natural que cal protegir i mantenir i qualsevol activitat que no garantisca açò és incompatible i contradictòria. Conservar aquest paratge natural no ha de ser contradictori amb tenir una ciutat industrial, sinó que s'ha de complementar”. L'alcalde ha afegit que “en el passat s'han fet molts despropòsits i ara tenim l'obligació de corregir-ho”. Fernández ha conclòs que “preservar aquest parc natural genera una riquesa indiscutible que no posa en perill cap lloc de treball, açò és una fal·làcia ja que l'única diferència està en què una empresa tinga més o menys benefici particular”.

Per la seua banda, la regidora delegada de Medi Ambient, Teresa García, ha assenyalat que “l'Ajuntament de Sagunt recolza i participa en el Dia de l'Arbre perquè posa en valor la projecció i conservació d'espais naturals”. García ha explicat que “la situació legal actual està desfasada, però anem a lluitar perquè és una zona verda no explotada per un particular. La muntanya de Romeu mereix la nostra protecció perquè és un valor de tots, és part del nostre patrimoni”. La delegada de Medi Ambient també ha afegit “que l'activitat es desenvoluparà en terreny de l'Ajuntament de Sagunt i que assistirà el secretari autonòmic Julià Álvaro”. García ha conclòs que “hem de fer de Romeu el parc natural de llibre que ha de tindre una ciutat com la nostra”.

Les activitats començaran, a partir de les 9 hores, amb una concentració en el Trinquet de Sagunt per als interessats que vulguen pujar caminant. Per a qui vulga acudir amb cotxe haura d'estar a les 10.30 hores en el Camí Bonilles. A l'arribada a la zona de plantació s'esmorzarà (cadascun ha de portar el seu propi menjar). A partir de les 11 hores, en finalitzar l'esmorzar, donarà començament l'activitat de plantació d'arbres. Enguany com a novetat, hi haurà altres activitats com la de “Apadrina un arbre”, una acció simbòlica i reivindicativa per a assenyalar amb cintes els arbres que poden desaparèixer si s'amplia la pedrera; i un recorregut didàctic perquè els ciutadans coneguen i es consciencien de la riquesa i biodiversitat que hi ha en la muntanya de Romeu. A més, es recomana portar calçat còmode i adequat, gorra, aigua, esmorzar, i si és possible alguna eina per a la plantació (legona).