“El Dia de la Bici” tanca la “Setmana de la Mobilitat” amb èxit

Prop d'un centenar de persones van participar en el recorregut urbà, a més de l'alcalde, la delegada de Mobilitat Urbana i altres regidors de l'Equip de Govern
Imagen 1Imagen 2
 
El “dia de la Bici” va posar fi, ahir, a la “Setmana de la Mobilitat” amb èxit ja que prop d'un centenar de persones van participar en el recorregut urbà. A més també van estar presents, l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, la regidora delegada de Mobilitat Urbana, Roser Maestro, i altres regidors de l'Equip de Govern.

La regidora delegada de Mobilitat Urbana, Roser Maestro, ha assenyalat que “estic molt contenta per com han eixit tots els actes programats de la setmana de la mobilitat i espere que es convertisquen en una tradició”.
 

 
El circuit va començar a les 10.30 hores en la Gerència de Port de Sagunt, passant per la plaça Major de Sagunt, i va acabar en el Triángulo Umbral, on es va llegir un manifest i es va realitzar un sorteig. A més, també es va realitzar una parada tècnica en la plaça Major en la qual va haver-hi un avituallament i va servir per a reivindicar la recuperació d'espais motoritzats, segons ha especificat Roser Maestro. 
  
D'altra banda, el dissabte, es va realitzar un acte sobre la implantació de la “Zona 30” per part de l'Associació de Veïns La Victòria, com a primer pas per a instaurar aquesta mesura. Concretament, es volia provar aquesta experiència pilot en l'espai comprès entre les avingudes Periodista Azzati, Camp de Morvedre, 9 d’Octubre i el carrer Fornás. La Zona 30 es tracta d'una iniciativa que suposa la reducció de velocitat a 30 km/hora en la majoria de vies del municipi i donar prioritat a bicis i vianants, exceptuant les artèries principals on es mantindran la velocitat i la preferència.

  
 
Les activitats de “La setmana de la Mobilitat” van començar el dilluns 19 de setembre, i el dijous també va tenir lloc el dia sense cotxe. Aquest mateix dia es va fer lliurament dels premis als dibuixos presentats al concurs d'Educació Vial. A més aquests dibuixos premiats s'exposaran a l'interior dels autobusos. D'altra banda, durant la setmana han permès que es pugen les bicicletes al bus per a fomentar l'ús de les mateixes.

D'altra banda, en els actes van participar les associacions Morvedre amb bici, Acció Ecologista Agró, Club MTB Morvedre i la Federació Veïnal de Sagunt.