El dimarts 5 de juliol tindrà lloc la jornada “Retos para una cultura GO!: Transparencia local” en el Centre Cívic de Port de Sagunt

Concretament la jornada es desenvoluparà a partir de les 18 hores en el saló d'actes
Imagen 1
El Centre Cívic de Port de Sagunt acollirà la jornada “Retos para una cultura GO!: Transparencia local”. Concretament, la jornada es desenvoluparà en el saló d'actes, dimarts que ve, 5 de juliol, a partir de les 18 hores. La jornada, organitzada per la Universitat de València en col·laboració amb la Diputació de València i l'Ajuntament de Sagunt, tenen per objecte promoure la conscienciació en matèria de transparència, participació i rendició de comptes en l àmbit local de càrrecs electes, personal tècnic municipal amb competència en transparència i/o govern obert, ciutadania i societat civil, mitjançant taules redones i conferències impartides per personal docent universitari expert en aquesta temàtica. 

El regidor delegat de l'àrea de Transparència, Sergio Moreno, ha destacat que “Des de la Delegació de Transparència de l'Ajuntament de Sagunt creiem que són molt positives aquest tipus jornades, ja que acosten l'administració a la ciutadania, per a explicar el seu funcionament i facilitar el dret a la informació que ha de ser pública”. El delegat de l'àrea de Transparència ha afegit: “Una administració transparent és molt més eficaç i eficient permetent a la ciutadania efectuar la supervisió de la gestió i per tant dificultant la corrupció. No solament la transparència és necessària, també la participació, és prioritari educar a la ciutadania dotant-la de les eines necessàries perquè participen en la presa de decisions que els afecten directament”.

El programa de la jornada està format per una taula redona que començarà a partir de les 18.15 hores, i que estarà formada per dos participants i un moderador. Tot seguit, sobre les 19.15 hores començarà el debat que es desenvoluparà fins a les 20.15 hores que es conclouran les jornades. 

La coordinadora de les jornades és Virginia Pardo Iranzo, del departament de Dret Administratiu i dret processal de la Universitat de València. D'altra banda, els integrants de la taula redona seran Javier J. Cuenca Cervera, Joaquín Martin Cubas, Andrés Boix Palop i Lorenzo Cotino Hueso.

Les polítiques de Govern Obert (GO!) defineixen un nou marc d'innovació social i democràtica i tenen com a primer i última fi l'apoderament de la ciutadania perquè aconseguisca el poder real de conèixer, controlar, i influir permanentment en les qüestions públiques que li afecten i interessen. El valor públic que aporten constitueix un element essencial per a la construcció d'una nova manera d'entendre la democràcia, el govern i l'Administració.

El Govern Obert (GO!) s'articula a través dels pilars de la transparència, la participació i la rendició de comptes. En aquest context, la transparència, la participació i la rendició de comptes. En aquest context, la transparència constitueix la base per a conèixer l'abast del desplegament de les polítiques públiques. No solament es tracta de complir lleis autonòmiques o estatals sinó, sobretot, de permetre que l'opinió pública es forma a partir de l'accés a una informació veraç, accessible i disponible en temps real. 

La matrícula per a les jornades es pot realitzar a través del següent enllaç: