El dissabte arranca “Música al Port” amb el musical de la UMP “La radio de mi casa”

L'obra, escrita per les periodistes locals Palmira Benajas i Rosa Belda, es representa este dissabte, dia 20, a les 23:00 hores en els jardins del Centre Cívic de Port de Sagunt
Imagen 1
El dissabte, 20 de juny, arranca la programació del festival “Música al Port 2015”, organitzat per la delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, amb l'estrena del musical “La radio de mi casa” en els jardins del Centre Cívic Antic Sanatori, a partir de les 23 hores. L'espectacle està organitzat per la Banda Simfònica de la Unió Musical Porteña al costat de la Coral de la UMP, el grup de teatre Associació Cultural Falla Luis Cendoya, el grup de la localitat RhytDance i el professorat de l'escola UMP.

En esta obra, escrita per les periodistes locals Palmira Benajas i Rosa Belda, la música és el fil conductor de diferents èpoques en les quals la ràdio i l'estil de vida propi de cada dècada (des dels 50 fins a l'actualitat). L'argument, divertit i fresc, en la línia de l'estil de les autores, recrea diferents escenes familiars i socials amb el caràcter propi i marcat d'aquells anys: des de la il·lusió d'organitzar un dia de platja, fins a la incertesa que es vivia en les reunions polítiques clandestines, passant per confessions íntimes que podien ser motiu d'escàndol en aquell moment. En totes estes situacions una àvia és testimoni del que esdevé i, la ràdio, la seua millor companyia i l'eix fonamental d'aquesta divertida comèdia. 

La programació de “Música al Port” continuarà tots els dissabtes fins al 18 de juliol amb: una actuació “Poema simfònic Sagunt”, per part la Banda Simfònica Lira Saguntina el 27 de juny, a partir de les 23 hores; la prova selectiva dels concursos de cante, guitarra i ball flamenc del 55º Festival Internacional Fundació Cante de les Mines, que tindrà lloc el 4 de juliol, a partir de les 22 hores; l'actuació de Stiff Group, Els cobres, Clan i Cordes vibrants, l'11 de juliol , a partir de les 23 hores; i per a acabar, el 18 de juliol, a partir de les 23 hores, hi haurà nit d'òpera, dirigida per Francesc Gamón, amb Paloma Chiner & Eduardo Sandoval Orquestra “Jardi de Bohemis”. 

La Unió Musical Porteña continua en el seu afany de realitzar espectacles de qualitat on la música sempre és protagonista. Per açò, i després de l'èxit de l'any passat en el festival de “Música al Port” amb l'adaptació del musical Mamma Meua! realitzada al costat de l'Agrupació Cultural Luis Cendoya, sota la direcció de Rafa Garrido, enguany intentaran superar-se amb el musical “La radio de mi casa”.

Este grup d'actors i actrius locals compta amb més d'una dècada d'experiència a fer gaudir al públic amb obres com ‘Embarassades i punt’, ‘Desesperat Music Hall’ o ‘Varietés la Versàtil’, entre unes altres, escrites moltes d'elles també per Palmira Benajas i Rosa Belda. 

Més de 80 músics dirigits per Jorge Vivas Vaquer, director de la Banda Simfònica de la Unió Musical Porteña i de la Banda de la Unió Musical Verge del Carmen de Rubielos de Mora seran els encarregats de fer vibrar i gaudir al públic assistent. Les cantants locals Noelia Alcaraz i Ester Lluch, que ja van formar part de l'anterior projecte musical estaran acompanyades per dues noves veus masculines: la d'Iván Martínez i Javier Iserte, també del municipi. 

A més, la Coral de la UMP, dirigida per Amalia Bossó, amenitzarà la vetlada amb les seues veus entonant els anuncis propis i significatius de cada dècada que, sens dubte, traslladaran al públic a un temps ja passat, evocant records i moments viscuts. 

Enguany, els encarregats de la dansa seran un grup de la localitat anomenats RhytDance i d'altra banda, gràcies a la Companyia Aescena, dirigida per la ballarina, coreògrafa i professora de dansa Magdalena Forts.
 
Els temes que s'interpretaran seran els següents: Bienvenidos” de Miguel Ríos; “El Cuchambero” de Xavier Cugat; “María de la O” de Marifé de Triana; “Granada” de Luis Mariano; “Y sin embargo te quiero” de Conchita Piquer; “Mi gran noche” de Raphael; “Te quiero te quiero” de Nino Bravo; “Ven sin temor” de  Bruno Lomas; “Estando contigo” de Marisol; “Quisiera ser” de Dúo Dinámico; “La Puerta de Alcalá” de Ana Belén y Víctor Manuel; “La chica de ayer” de Nacha Pop; “No dudaría” de Antonio Flores; “Maquillaje” de Mecano; “Déjame”  de Los Secretos; “En algún lugar” de La Unión; “Cuando brille el sol” de La Guardia; “Sin documentos” de Los Rodríguez; “20 de abril” de Celtas Cortos; “La vida es un carnaval” de Celia Cruz; “Vivir lo nuestro” de  M. A. Y La India; “El sol no regresa” de La Quinta Estación; “Color Esperanza” de Diego Torres; “Nada de esto fue un error” de Cotti / P. Rubio / J. Venegas; “Por la boca vive el pez” de Fito y los Fitipaldis; “Fiesta pagana” de Mago de Oz; “Y nos dieron las 10” de Joaquín Sabina.