El divendres 25 de setembre els comerços de Sagunt celebraran “La Noche en Vela” en el centre històric

Des de les 17.00h fins a les 24.00h hi haurà animacions en els carrers, música en directe, sorteigs, descomptes i fins a desfilades de moda per a diferents públics i edats
Imagen 1Imagen 2
 
El divendres 25 de setembre tindrà lloc en el centre històric de Sagunt “La Noche en Vela”, un esdeveniment en el qual milers de veles il·luminaran la vila medieval creant una nit màgica en benefici dels comerços del municipi. Aquests comerços obriran les seues portes en un horari especial (fins a les 00.00h) perquè els assistents puguen gaudir d'ofertes i descomptes especials, a més de diversos sorteigs i música en directe. 

Un total de 50 comerços aproximadament participaran en l'esdeveniment organitzat per l'Associació de Comerç “Ciutat de Sagunt” i per l'Associació per al Desenvolupament Turístic de Sagunt (ADETURSA), on col·labora també l'Ajuntament de Sagunt. “L'ajuntament demostra la voluntat de recolzar i promocionar al petit comerç, en un esdeveniment on hi haurà diferents activitats per a diferents públics i edats” ha declarat Sergio Moreno, delegat de Comerç, en la roda de premsa que s'ha celebrat aquest matí en l'Ajuntament de Sagunt. “Es tracta de crear un element lúdic en la nostra ciutat, de presentar noves col·leccions a més d'oferir juntament amb els restaurants de la pujada al castell la nostra gastronomia”, ha afegit.
 

 
 
 
La presidenta de l'Associació de Comerç “Ciutat de Sagunt”, Lola Torrent, també ha estat present en la roda de premsa, i no ha dubtat a afirmar que “per al comerç local són molt importants aquestes accions. El comerç és el més important que té el poble i sense comerç no hi ha gens. Estem passant un moment molt difícil i serà pitjor per tot el que es va a obrir, però el petit comerç no ha de desaparèixer mai”. A més, ha volgut destacar que des dels comerços s'està fent tot el possible perquè se'ls escolte i ha afegit que en la ciutat existeixen més de 3.750 comerços i serveis, per tant, si es tancaren es perdrien molts llocs de treball, al que se sumisca la difícil situació de desocupació que pateixen els autònoms en el nostre país, els qui no posseeixen pràcticament cap dret. Per açò, ha afirmat que “necessitem el suport de l'ajuntament, de la premsa, del client i sobretot del comerciant, que sàpia l'important que és mantenir-se”.

El president de ADETURSA, Jesús Soriano, ha manifestat en la roda de premsa que “la idea que tenim és que restauració i comerç han d'anar plegats, sobretot sent una ciutat turística. El turisme ha de tenir elements de motivació i distracció, solament amb restauració no funcionarà. Hem d'anar tots els comerços agafats de la mà, si no, els grans centres comercials se'ns menjaran a tots”. 

La programació per a aquest divendres és la següent:

17:00h Animació infantil Camí Reial
18:00h Sortege en Camí Reial nº101 
19:00h Sortege en Camí Reial nº57
20:00h Sortege en Camí Reial nº14
21:00h Desfile de moda en el carrer en la Plaça Major Sagunt
22:00-24:00h Música en directe en la pujada al Castell amb degustacions especials en els restaurants.