El divendres 9 d’Octubre s'inaugura el Mercat Medieval de Sagunt que es podrà visitar fins al diumenge 12

Els carrers del centre de Sagunt tornaran a l'Edat Mitjana en el tradicional mercat de recreació històrica de productes artesanals, gastronòmics i ambientació lúdica i festiva
Imagen 1Imagen 2

El tradicional Mercat Medieval, amb el qual Sagunt celebra la festivitat del 9 d’Octubre, inundarà d'ambient lúdic aquest cap de setmana el casc antic de la ciutat. El Mercat Medieval forma part de l'àmplia programació que ha preparat les delegacions de Cultura, Joventut i Alcaldia de l'Ajuntament de Sagunt per a commemorar el Dia de la Comunitat Valenciana. Per a aquesta edició, el mercat està format per més de 150 parades, entre les quals hi haurà entre 60 i 70 parades de comerços locals i altres 100 de diferents zones d'Espanya.

La inauguració serà el divendres 9, a les 10 hores, en el seu emplaçament habitual, en les places Cronista Chabret, Major i Facundo Roca, així com en els carrers Castell, Dolors i Sang Nova. El mercat es podrà visitar fins al dilluns 12 d'octubre, i l'horari serà de 10 a 14 hores i de 17 a 23 hores. Com és habitual, les autoritats municipals inauguraran el mercat, acompanyades per les Falleres Majors de 2016. A més, a partir de les 11 hores hi haurà una concentració en la porta de l'ajuntament amb tota la comitiva i els espectacles per a donar començament als actes del 9 d’octubre amb l'actuació de la Muixaranga Camp de Morvedre.

Els carrers de Sagunt rememoraran el seu passat i viatjaran una vegada més a l'Edat Mitjana, en una ambientació minuciosa en la qual es cuida des del més mínim detall de la decoració fins al vestuari del personal encarregat de parades i animació. 

Comptacomptes, exhibició d'aus, ninots d'animació, espectacles, ballarines trivals a ritme de tambors, desfilades des del teatre romà i tallers per a tots els públics seran els complements perfectes que acompanyaran al mercat medieval d'enguany. A més, per a enguany s'han mantingut els espectacles amb foc que es van estrenar en l'edició de 2012 amb gran èxit.

Com és habitual, els llocs seran molt variats, tant així que es podran adquirir productes com a sabons i cremes, orfebreria, joguets, llums d'oli, cistelles, veles, complements fets amb cuir, etc. A més, es donaran cita artesans de l'alimentació que prometen fer les delícies de veïns i turistes amb caramels, xocolates, embotits, rebosteria, castanyes, i carns , entre altres parades.