El festival de manga Mangetsu torna a la localitat en la tercera edició

El 3 i el 4 de febrer el públic podrà gaudir del festival en el Casal Jove del Port de Sagunt
Imagen 1Imagen 2
​La tercera edició del festival de manga Mangetsu Morvedre torna a la localitat, de la mà de la regidoria de Joventut i l’equip de Corresponsals dels IES, en col·laboració amb el Casal Jove. Esta nova edició tindrà lloc els pròxims 3 i 4 de febrer al Casal Jove del Port de Sagunt. L'horari general serà el divendres 3 de 17 a 21 hores i el dissabte 4 de 10 a 21 hores. Esta iniciativa, engloba diferents activitats com: tallers, concursos, projeccions cinematogràfiques, exhibicions esportives, jocs de taula, videojocs, batalles de soft combat, gastronomia, etc. Els assistents podran participar de forma gratuïta.

En el festival col·laboren, a més, Carrefour Sagunt, que regalarà lots de productes japonesos, així com el Restaurant Hong Long del Port de Sagunt, qui patrocina els premis del concurs de ball i realitzarà un menú japonés durant la setmana del festival.

Un dels principals objectius del festival és fomentar la participació dels més joves en les activitats i així conéixer la cultura japonesa de primera mà. Per esta raó, s'ha ampliat l'oferta de tallers i els amants de la cultura nipona podran trobar des de tallers de cuina, creació de videojocs, dibuix o il·lustració manga, espases de soft combat, cultiu de bonsais i Origami (figuretes de paper) o Kanji (cal·ligrafia japonesa), estos últims impartits per una nativa japonesa.

El regidor de Joventut Guillermo Sampedro ha declarat que el festival Mangetsu “creix cada any i compta cada vegada amb més popularitat, per açò hem augmentat les activitats intentant també arribar a tots els públics, des dels més xicotets, fins a adolescents i públic adult. Per a esta edició se sumen més expositors, amb nous tallers vinculats amb la cultura i forma de vida japonesa, més concursos, xarrades o exposicions. A més d'organitzar un autobús gratuït des de València. Amb este festival, a més de conèixer la cultura japonesa de primera mà, intentem que els i les joves participen en les activitats i se submergisquen d'alguna manera en les formes de vida nipones”.

Durant el dos dies es comptarà amb la visita de diversos expositors, alguns d'ells repeteixen edició i altres nous interessats en el festival que cada vegada compta amb més popularitat. A més a més, es compta amb la participació d'expositors de la comarca, Ichiraku, Saiganthé, Aitanastar i la dissenyadora del cartell del Mangetsu, Sou Ortiz.

Els més menuts podran gaudir el dissabte al matí d'activitats infantils com castells inflables, pintacares, racó del xicotet il·lustrador, manualitats, exhibició de judo a càrrec de Judo Canet i la visita dels personatges Doraemon i Pikachu.

El festival conta també amb una oferta de xarrades per al dissabte 4 de febrer dirigides a joves dibuixants i de la mà de Fandogamia oferiran una visió del mercat actual manga a Espanya. I per a aquells que vullguen iniciar-se en el Cosplay, podran conèixer alguns consells de la mà de Kyu's Cosplay.
El Mangetsu també compta amb un àrea de cinema, tant per als joves amb la projecció, el divendres a les 19 hores, del film en versió original Ghost in the Shell del director Mamoru Oshii, com per als més menuts amb Pokémon: Volcanion i la meravella mecànica. Esta última amb dos projeccions per al dissabte, una a les 11.30 hores i una altra a les 16 hores.

Els assistents podran degustar menjar típic japonés i tes de la mà de Tokyoshop, Ichiraku i Saiganthé, a més a més de zona de videojocs, jocs de taula i jocs de rol.

Com a novetat, destacar el nou concurs de ball que acompanyarà la vesprada del dissabte al ja tradicional concurs de cosplay i les bases del qual es troben a la web www.saguntjove.es  i al Facebook del Mangetsu Morvedre Manga Festival.

Finalment, s'ha d'assenyalar que els incondicionals del Mangetsu que residisquen en la ciutat de València comptaran amb un bus gratuït que els acostarà al festival el dissabte 4 de febrer.