El Gabinet de Promoció del Valencià presenta els cartells d'indumentària fallera

La presentació tindrà lloc dimecres que ve 25 de febrer en el Teatre del col·legi Begoña a partir de les 20.00 hores
Imagen 1
El Gabinet de Promoció del Valencià de l'Ajuntament de Sagunt que dirigeix la regidora Davinia Bono, presentarà dimecres que ve 25 de febrer els cartells d'indumentària del segle XVIII que ha preparat i publicat la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València. L'acte, obert a tothom interessat en la matèria, tindrà lloc en el Teatre del Col·legi de Begoña del Port de Sagunt a partir de les 20.00 hores. En els cartells apareix acompanyant a les peces de la indumentària del segle XVIII el nom de cadascuna d'elles en valencià.

La regidora delegada del Gabinet de Promoció del Valencià, Davinia Bono, ha explicat que “aquests dos cartells de 50 x 70 centímetres estan inclosos en la col·lecció temàtica “Festes de tot un any” de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació i mostren un dels aspectes més representatius de la festa de les Falles, la indumentària del segle XVIII, de l'home i de la dona, amb els elements bàsics del vestit tradicional, des de les peces de roba interior als complements com les joies o els barrets”. 

L'Ajuntament explica per a l'acte amb la col·laboració de la Federació Junta Fallera de Sagunt i amb la presència de dues expertes: Inmaculada Cerdà, cap de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València i Marian el Genovés, especialista en indumentària valenciana. A més el grup de “Danses Els Fallers” mostrarà en viu peces de roba i uns balls.

El disseny del cartell és obra d'Adrià Vidal, alumne de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València, amb qui la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació col·labora des de fa anys.

En l'acte, obert a tot el públic, també es repartiran cartells dels instruments tradicionals i dels de banda, dos treballs elaborats igualment per la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació.