El grup de recreació Legiones Escipión ha arribat a Sagunt este matí a peu des d'Amposta recreant la Via Scipionis

L'alcalde en funcions i un grup de recreació de Voluntaris pel Patrimoni de Sagunt els han rebut a l'entrada de Sagunt
Imagen 1Imagen 2
 
El grup de recreació Legiones de Escipión ha arribat este matí a Sagunt, a peu des d'Amposta recreant la Via Scipionis. L'alcalde en funcions, Pablo Abelleira, i els regidors de Cultura i Personal, José Manuel Tarazona i Sergio Moreno, els han rebut este matí en la Via del Pòrtic i els han lliurat una làmina que representa com era la ciutat en l'època romana i un llibre sobre el patrimoni de Sagunt. El grup de legionaris també ha sigut rebut a l'entrada de Sagunt per Saguntum Civitas, un grup de recreació de Voluntaris pel Patrimoni de Sagunt, que han llegit un text de benvinguda.
  
El projecte Via Scipionis emula un fet bèl·lic de la II Guerra Púnica, que recrea l'itinerari recorregut, l'any 209aC, per quatre legions romanes comandades per Publio Scipió per a atacar la base de subministrament de les tropes cartagineses de Aníbal que estaven instal·lades a Cartagena.

Els legionaris i Saguntum Civitas, en concloure l'acte han marxat a la zona d'acampada, establida a l'altra part del riu, on descansaran i passaran la nit, per continuar demà amb la seua ruta. A la vesprada, desenvoluparan en el campament una sèrie d'activitats per a mostrar com era la vida en un campament militar.