El grup RAILES BLUES BAND actuarà aquesta setmana en la ciutat

El grup valencià oferirà dues actuacions, dijous que ve en les audicions escolars, i el dissabte 9 d'abril per al públic en general
 
 
La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt programa dues actuacions del grup “RAILES BLUES BAND”, un dels grups valencians més importants en l'àmbit del Rythym and blues, per a passar més tard a incloure en el seu repertori temes de jazz i Groove. La primera d'elles, destinada als col·legis, tindrà lloc dijous que ve, 7 d'abril, en horari escolar, en la Casa Municipal de Cultura. D'altra banda, el dissabte, 9 d'abril, a partir de les 20 hores, en la Casa Municipal de Cultura, el públic en general podrà gaudir de la música del grup valencià que s'emmarca dins de la secció “Músiques Urbanes” que es completarà amb l'actuació del grup The Blisters, el cap de setmana següent. 
 
El grup valencià va rebre un premi de la Generalitat Valenciana pel seu primer disc Railes Blues (1995), produït per Jim Russell. Tenen gravats set discos i han realitzat actuacions per tota Espanya, intervenint en alguns dels més importants festivals de jazz. Han acompanyat, entre uns altres, als bluesman nord-americans Fruteland Jackson, Lotti Lewis i Keith Dunn, així com al grup Boney M, en les seues últimes gires per Espanya (de 2007 a 2009).
 
Les audicions RAILES BLUES BAND interpretaran una selecció de temes de la història del jazz i del blues basats en el seu disc “The jazz & Blues influence”, en el qual desenvolupen la influència dels estils pop i rock. S'inclouen estils com el blues rural i de Chicago, el hot jazz de New Orleans, el swing, el bop, el jumpboogie, el pop, el rock and roll, el soul i el acid-jazz. Cadascun dels temes que representa un estil es presenta amb una breu explicació i resum històric de com s'origina i la seua evolució en el context històric i social de l'època. Al capdavant de la banda estarà la cantant britànica Ayo Dele Edwards, amb el seu segell gospel i el seu soul desenvolupat en la tradició dels cors de gospel protestants. Juntament amb ella, la contundent música de RAILES.