El III Gran Fons de Muntanya Ciutat de Sagunt es competirà a Sagunt el pròxim 1 de maig

Aquesta prova l'organitza el Club Atletisme Sagunt amb la col·laboració de la delegació d'Esports de l'Ajuntament de Sagunt

L'alcalde de l'Ajuntament de Sagunt, Sergio Muniesa, i la regidora d'Esports, Tania Ortiz, han presentat aquest matí al costat del president del Club de Atletisme Sagunt, Antonio José Antonino, i altres representants del club, el “III Gran fons de Muntanya Ciutat de Sagunt”, que tindrà lloc divendres que ve 1 de maig a partir de les 9 hores. La prova té un recorregut de 20 quilòmetres amb un desnivell de 600 metres acumulats i el preu d'inscripció és de 10 euros.

L'alcalde de l'Ajuntament de Sagunt, Sergio Muniesa ha agraït a el “club Atletisme Sagunt el seu esforç, és la tercera edició d'aquesta prova i és d'agrair la seua implicació ja que organitzar aquest tipus de carreres és complicat. També m'agradaria agrair a tots els patrocinadors que seguisquen apostant per les carreres populars”. Muniesa ha explicat a més que “en la nostra ciutat tenim un calendari de proves ja consolidades, com la mitja marató del cap de setmana passat amb més de 2.100 corredors, les “Volta a Peu”o les “Sant Silvestre”. Aquesta carrera ve a singularitzar tot el calendari amb aquest gran fons que destaca per aqueix final en la pujada al castell”.

La regidora delegada d'Esports, Tania Ortiz, ha explicat que “des de l'Ajuntament de Sagunt considerem que és molt important que es consoliden aquest tipus de carreres, com aquest tercer gran fons de muntanya, augmentant el nombre de participants i a més introduint novetats. El club està apostant per aquest tipus de carreres, intentant baixar els preus i amb la “Xiqui Pujada a la Ciutat de Sagunt” per a menors de 12 anys, que és gratuïta i ajuda a fomentar l'esport entre els més xicotets”. 

El president del Club Atletisme Sagunt, Antonio José Antonino, ha explicat: “La carrera de muntanya passa pels entorns més bonics de la nostra ciutat. En les xarxes, la nostra carrera està considerada com una de les millors pel bonica que és, a més és una carrera ràpida i també té molt bona nota en organització. Enguany hem baixat el cost d'inscripció a 10 euros, amb el que esperem un augment de participació, uns 150 corredors més que en anteriors edicions. Una altra de les novetats d'enguany, és que per a amenitzar l'espera dels corredors també hem organitzat una carrera infantil que serà per l'últim tram de la carrera absoluta”.

La carrera començarà en l'avinguda Montiver, continuarà pujant la muntanya de Sant Cristóbal i des d'ací discorrerà cap a la muntanya de Bonilles per a començar l'ascens pels tallafocs i sendes que porten a l'Alt de Romeu on els corredors gaudiran d'una vista privilegiada de la ciutat. Des d'ací iniciaren el descens que els portarà per pistes, sendes i barrancs a les faldilles del Castell de Sagunt, al com ascendiran per la coneguda Senda dels Lladres, vorejant tot el Castell al costat de les seues muralles, per a accedir al mateix per la porta de Portaceli i eixint per la porta principal, per a enllaçar amb la baixada del Calvari, arribant a la porta de l'església de Santa María. Des d'allí tots els participants realitzaran l'últim esforç de pujar tota la costa del Castell passant pel barri jueu de Sagunt per a acabar arribant a la meta situada en la porta del Teatre Romano.

Les inscripcions poden realitzar-se per Internet a través de les pàgines www.sportmaniacs.com   i www.carreraspopulares.com , o de forma presencial en l'Òptica Ribelles - Calle Horts, 25  46500-Sagunt - 962661212