El llibre Una nova via per a l’empresa valenciana. Bases i propostes econòmiques per al futur es presenta a Sagunt

L'Ajuntament de Sagunt i la Fundació Nexe van col·laborar en la presentació del llibre, juntament amb l'Associació d'Empresaris Camp de Morvedre
 
 
El llibre Una nova via per a l’empresa valenciana. Bases i propostes econòmiques per al futur es va presentar en la vesprada del 30 de novembre en el Casino Recreatiu i Cultural de Port de Sagunt. La Fundació Nexe, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt i l'Associació d'Empresaris Camp de Morvedre (ASECAM), van organitzar la presentació del llibre. 

L'acte va comptar amb la presència de l'Alcalde de Sagunt, Quico Fernández; l'expresident de la Fundació Nexe, David Joan Marí; la presidenta de ASECAM, Cristina Plumed; el coautor del llibre, Fidel León; i el coautor i editor del llibre, Elies Seguí. En la primera part de l'acte es va presentar el llibre i més tard es va obrir un torn de preguntes.
 
 
 
L'obra arreplega sis aportacions diverses i pluridisciplinàries sobre els reptes de la xarxa de xicotetes i mitges empreses, gràcies a la qual funciona l'economia valenciana. L'objectiu és, d'una banda, identificar els reptes i les oportunitats que té l'empresa valenciana per davant i, per un altre, proposar actuacions àmplies i variades amb l'objectiu de reinventar un nou model productiu per a la societat. El llibre defensa la tesi que sense un model econòmic els valencians no aconseguiran eixir de l'actual crisi econòmica i social. Un nou model que ha de ser innovador, obert en el món i socialment responsable.

Segons l'expresident de la Fundació Nexe, David Joan, “és quasi èpic crear una empresa en el País Valencià. La invisibilitat dels valencians i les seues empreses ha de canviar millorant les inversions estatals en infraestructura i finançament”. A més, Joan va fer referència al sentiment de maltractament de les empreses valencianes per part de l'Estat assegurant que les empreses “estan ressentides”.
 
 
El llibre compta amb un pròleg de Vicent Soler, conseller d'Hisenda i Model Econòmic i catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat de València, i epíleg de Rafael Climent, conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació. Va ser publicat al juny de 2016 per l’Editorial Afers i és una iniciativa de la Fundació Nexe i de l'Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc. Aquesta obra, a més, ha sigut finançada per micromecenatge gràcies a l'aportació de 112 mecenes.