El Ludi Saguntini puja el teló amb l'obra “Cíclope” dels sevillans In Albis

L'obra, guardonada amb el premi ex aequo en la final del concurs del Ministeri de Cultura, obrirà el XXI Festival de Teatre Grecollatí i la seguirà el dimarts, “Medea” del grup valencià Komos, amb qui comparteix guardó
 

El dilluns 3 d'abril donarà començament la XXI edició dels Ludi Saguntini amb la representació, a les 10 h en el XXI Festival de Teatre Grecollatí, de l'obra guanyadora del premi ex aequo que li va ser concedida pel Ministeri de Cultura en l'última edició del concurs de Teatre Grecollatí, Cíclope, per part de la companyia sevillana In Albis de l'IES Fuente Nueva de Morón de la Frontera.
 
En l'edició dels Ludi Saguntini de 2017, més de 14.000 alumnes de secundària i primària, i curiosos de la cultura grecollatina, tenen una cita obligada a Sagunt, del 3 al 7 d'abril, en la XXI edició dels Ludi Saguntini. Un any més, les associacions Ludere et Discere i Prósopon Sagunto al costat de l'Ajuntament de Sagunt i la Conselleria d'Educació organitzen este festival dedicat a promoure i acostar l'alumnat de secundària i primària a la cultura grecollatina amb activitats, tallers i representacions d'obres de teatre clàssiques. A més, compta amb la col·laboració de la Domus Baebia i el patrocini de diferents empreses i entitats locals.
 
A la primera obra li seguirà el dimarts l'altra guanyadora del premi ex aequo, Medea, del grup valencià Komos de l'IES Districte Marítim, en dues representacions, la primera a les 10 h i la segona a les 12 h. A més, al llarg de la setmana se succeiran diferents representacions d'obres clàssiques per part d'instituts d'Alacant, Badajoz, Madrid i Saragossa.
 

El regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, ha declarat que “Sagunt torna a ser el centre neuràlgic de la didàctica de la cultura clàssica” i ha descrit els Ludi Saguntini com “una de les setmanes més intenses i plenes de sentit per als que estimem la cultura clàssica i el nostre patrimoni històric”. A més, ha destacat que la trajectòria dels Ludi Saguntini “consolida Sagunt com el centre europeu de la didàctica de la cultura clàssica”.
 
El mateix dilluns començaran els tallers de Cultura Clàssica en la Domus Baebia i, a partir de les 9.15 h, la plaça Cronista Chabret s'omplirà amb les activitats del món clàssic Spatia. Els tallers de la Domus Baebia giraran al voltant de la cuina romana antiga, la ceràmica grega, mosaics o la ciència i no es necessitarà inscripció, d'igual manera que les activitats de la glorieta.
 
La clausura d’esta nova edició dels Ludi Saguntini arribarà en juny amb la representació en valencià de l'obra Electra, de Sòfocles, per part del grup Aula de Teatro de la Universitat d'Alacant.