El Museu de l'Escena Grecollatina celebra el seu desé aniversari amb dos esdeveniments

La primera activitat consistirà en una lectura de La Ilíada d'Homer per part de la ciutadania el dissabte 20 al pati de la Casa dels Berenguer

El Museu de l'Escena Grecollatina de Sagunt celebra el seu desé aniversari amb dos esdeveniments programats per al dissabte 20 d'abril i el dissabte 18 de maig en els quals col·labora la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt.

En la presentació de les activitats duta a terme a la Casa dels Berenguer han participat la regidora de Cultura, Ana María Quesada; i la presidenta del Museu de l'Escena Grecollatina, Gemma López. A més, també han assistit altres membres de la junta directiva del Museu de l'Escena Grecollatina.

La regidora de Cultura, ha manifestat: «Al principi de la legislatura ens vam reunir amb el Museu de l'Escena Grecollatina i vam tindre clar que volíem col·laborar amb ells i donar-los suport econòmicament a fi que pogueren desenvolupar les activitats culturals i educatives que realitzen i també millorar en allò que siga possible el mateix museu». Ana María Quesada també ha destacat: «Celebrem el Dia del Llibre amb una lectura grega amb la qual busquem donar-li més valor encara si cap a la nostra cultura clàssica, però també perquè entenem que els llibres són una font de creativitat, saviesa i imaginació». Finalment, la regidora ha recordat que la setmana que ve comença la I Mostra de Sagunt in Mare Nostrum.

La primera activitat consistix en la lectura de La Ilíada d'Homer, un esdeveniment literari programat per al dissabte 20 entre les 11 i les 14 hores al pati de la Casa dels Berenguer en commemoració del Dia del Llibre (23 d'abril). Cal esmentar que totes les persones que vulguen podran participar en la lectura d'un fragment d'esta obra literària.

En referència a la lectura de La Ilíada, la presidenta del Museu de l'Escena Grecollatina ha explicat que han seleccionat els passatges del llibre més destacats: «Volem demostrar que Homer no va escriure simplement un llibre d'aventures i de batalletes, sinó una obra clàssica en la qual es relata la vida mateixa».

El dissabte 18 de maig, a partir de les 20 hores, tindrà lloc la celebració de la Nit dels Museus a la sala I del Museu de l'Escena Grecollatina. Durant esta segona activitat es presentarà una rèplica del Got Pronomos, una peça de ceràmica pertanyent al Museu Arqueològic Nacional de Nàpols en el qual apareix la figura del déu Dionisi i de la deessa Ariadna.

Respecte a esta peça arqueològica, Gemma López ha destacat que trobar una bona còpia ha sigut com «un miracle». La presidenta del Museu de l'Escena Grecollatina també ha afegit: «La mateixa forma del Got Pronomos és espectacular i des del dia de la seua presentació es quedarà fix en el museu per a commemorar este desé aniversari».