El Pavelló José Veral acollirà les I Jornades de Moviment i Salut els dies 7 i 8 d’abril

AVOCAM inaugurarà les jornades amb el treball “Percussió en positiu”, pel grup SENTITS


L'àrea d'Activitat Física i Salut de l'Ajuntament de Sagunt, en col·laboració amb AVOCAM (Associació de Voluntariat Social del Camp de Morvedre), ha organitzat les I Jornades de Moviment i Salut, amb l'objectiu d'incidir en la necessitat de realitzar activitats físiques orientades cap a la salut d'una manera responsable i divertida. La inauguració, que serà a les 17.30 h, és a càrrec d'AVOCAM, amb el treball “Percussió en positiu” i el grup SENTITS.

Les jornades començaran el divendres 7 d'abril a les 18 hores amb una sessió de Shaktydance, el ioga de la dansa, en l'Aula de Salut del Pavelló José Veral. A esta mateixa hora, en la Sala Blava, està programada una sessió de Feldenkrais “Sentir l'esquelet”. De nou, a les 19.30 hores, es repetirà una altra sessió de Feldenkrais “Músculs lliures”. En la pista poliesportiva es realitzaran dues sessions de Fitcross amb 20 minutos d'estiraments; la primera de les quals serà a les 18 i la segona a les 19.30 hores.

D'altra banda, el dissabte 8 a partir de les 10 hores, l'Aula de Salut acollirà una classe de Balanç-swing, una fusió d'entrenament físic integral en un minitrampolí i de la medicina tradicional xinesa. A esta mateixa hora, en la Sala Blava, està prevista una sessió de pilates integral. A partir de les 11.30 hores començarà una segona sessió de pilates softball, amb una pilota xicoteta. Aquells que preferisquen participar en la classe de Fitcross hauran d'assistir a la pista poliesportiva a les 10 hores. Més tard, a les 11.30 hores, s'organitzarà una sessió de zumba.

El regidor d'Esports, Miguel Chover, ha expressat que “des del departament d'Esports, a més d'entendre l'esport com de competició o d'iniciació esportiva, l'entenem també com un mètode d'estar en forma, d'estar físicament bé. Estes jornades el que pretenen és unir esport amb salut, i van dirigides a totes aquelles persones que desitgen trobar-se millor; jo crec que van a ser un èxit de participació, perquè la professionalitat que ens van a donar està fora de tot dubte”.

Quant a la participació en les diferents activitats, Chover ha comentat que “en la majoria de les quals ja solament queden una o dues places. Per a Fitcross CX queden més, de manera que és una bona oportunitat per a provar aquesta activitat. Estem molt contents amb aquesta proposta i esperem que isca bé".

Tot aquell interessat a participar pot inscriure's, fins demà dijous 6 d'abril, en el Pavelló José Veral en horari de 18 a 20 hores. Les places són limitades i el donatiu és de 2 euros, que anirà destinat a AVOCAM.