El Pla d'Ocupació suposarà la contractació de 127 treballadors durant 6 mesos, que tindran dret a prestacions posteriors

L'Equip de Govern ha presentat en roda de premsa els detalls d’este nou Pla d'Ocupació finançat amb quasi 2 milions d'euros i que posarà especial atenció en la contractació de dones i persones en risc d'exclusió o discriminació laboral

El Pla d'Ocupació, aprovat en el ple ordinari de maig, donarà treball a 127 persones del municipi durant sis mesos, començant l'activitat laboral l'1 de juliol. El Pla estarà finançat amb 1.954.000 € provinents del superàvit resultant de l'exercici anterior i un romanent del Consell Agrari. La major part d'esta quantitat anirà destinada directament a les nòmines dels contractats, segons han explicat delegats de l'Equip de Govern (Compromís, EU, ADN Morvedre i PSOE).
Dediquem el superàvit per a donar oportunitats a la gent que més ho necessita en la nostra ciutat i, per tant, complim eixa labor social des d'un punt de vista de generar una alternativa d'ocupació”, assenyalava com a principal pretensió d'esta iniciativa, Teresa García, delegada de Presidència. I és que este pla posarà “especial atenció en els col·lectius en risc d'exclusió o discriminació en el tema laboral, com a dones maltractades, majors de 55 anys, desnonats etc. A més, l'objectiu és que hi haja un 50% de contractació de dones”, apuntava el regidor delegat d'Activitats, Guillermo Sampedro.
La principal novetat d’este Pla d'Ocupació és la realització dels contractes per a sis mesos, en lloc de per a tres com en plans anteriors, ja que açò, com explicava el regidor delegat de Promoció Econòmica, Miguel Chover, suposarà posteriors ajudes. “Aquelles persones sense fills tindran un subsidi de 6 mesos, mentre que els que sí els tinguen podran cobrar ajudes fins a un màxim de 21 mesos”, apuntava el socialista i delegat de Promoció Econòmica.
Els 127 llocs d'oferta pública d'ocupació que la SAG formularà al Servef es reparteixen en: un arquitecte tècnic, dos enginyers tècnics agrícoles, un enginyer tècnic forestal, dos encarregats d'obra, cinc capatassos agrícoles, dos administratius, dihuit peons jardiners, cinquanta-cinc peons agrícoles, onze peons de servei de neteja urbana, sis peons de construcció, dotze oficials de construcció, deu oficials de pintor i dos lampistes.
Els quasi 2 milions d'euros es reparteixen en 950.000 € destinats a activitats mediambientals, com la neteja del riu i de les paleres de la muntanya del Castell o el condicionament de camins rurals; 647.000 € a millorar i renovar instal·lacions de col·legis; 236.000 € per al manteniment de jardins i zones boscoses i, finalment, 130.000 € en serveis de neteja urbana, explicava el regidor de Contractació, Pepe Gil.
 
L'Equip de Govern també ha destacat que, a més d'esta inversió en 127 llocs de treball directes, també es destinaran 590.000 euros a ocupació indirecta, contractant empreses per a l'execució de treballs com l'adequació de voreres, l'avanç del carril bici, l'ampliació del pavelló José Veral o la reparació del dipòsit d'aigua del barri Churruca.
 
Finalment, el quatripartit ha volgut agrair la labor de la SAG i el Servef, que farà més de 600 entrevistes perquè tot estiga preparat l'1 de juliol i, a més, Teresa García ha volgut valorar “l'esforç de coordinació que està realitzant este Equip de Govern amb els tècnics de l'ajuntament i altres administracions per a posar a les persones com a objectiu de totes les polítiques”. En la mateixa línia, el regidor d'Urbanisme, Pablo Abelleira, es mostrava optimista expressant que “si a este pla d'ocupació sumem la implantació d'empreses en el municipi, els pressupostos ambiciosos que hem aprovat, les obres que s'estan desenvolupant a Sagunt, els projectes comercials, la labor urbanística, etc., crec que en les pròximes dates descendirà molt un dels problemes principals de la comarca, que és l'atur”.