El ple acorda realitzar les gestions necessàries per a reprendre les obres del Pavelló Esportiu SUPN VI

La moció, presentada per Iniciativa Porteña al ple, va ser aprovada per unanimitat i s'informarà als grups polítics d'aquestes gestions
Imagen 1Imagen 2
El ple de l'Ajuntament de Sagunt va acordar ahir per unanimitat a proposta d'Iniciativa Porteña una moció per a la represa de les obres del Pavelló SUPN VI, situat enfront del cementeri en Port de Sagunt. L'acord arreplega, d'una banda, que s'informe als grups polítics en Junta de portaveus de les gestions dutes a terme per l'Ajuntament per a la finalització de les obres del Pavelló així com les modificacions que s'hagen pogut fer sobre el pressupost inicial. D'altra banda, s'acorda que l'Ajuntament de Sagunt tanque les negociacions amb l'empresa adjudicatària (Elecnor SL) al més prompte possible o que realitze una nova licitació per a poder concloure les obres. També es va aprovar una esmena, presentada pel PSOE, per la qual s'haurà de netejar i endreçar el solar mentre no es reprenguen les obres en un període curt de temps.

Des de l'equip de govern han confirmat que tenen intenció d'acabar aquest projecte abans del 31 de desembre de 2016, ja que si es venç aquest termini la Generalitat Valenciana retirarà la inversió, i que faran falta entre 300.000 i 500.000 euros addicionals. Per a afrontar aquesta despesa s'ha fet una petició a la Generalitat Valenciana perquè augmente la partida pressupostària. Si finalment no se'ls concedeix aquesta quantitat s'intentarà fer front des del propi consistori.

Les obres del nou poliesportiu es troben dins del Pla Confiança de la Generalitat Valenciana. Després de diverses renúncies d'altres empreses, finalment el projecte va ser adjudicat a Elecnor SL per un pressupost de 3,1 milions d'euros. L'empresa va decidir paralitzar les obres en l'estiu de 2013 a causa de l'impagament per part de la Generalitat Valenciana d'1,2 milions d'euros, impagament que la Generalitat va afrontar al juny de 2014. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Sagunt va enviar un requeriment a l'empresa Elecnor SL, per a saber si l'empresa continuaria o no amb les obres.

Des del grup Iniciativa Porteña es va impulsar una reunió la passada primavera amb el Director General d'Esports, Mateo Castellá, a la qual van acudir els representants de tots els partits polítics (a excepció de Compromís) en la qual van rebre informació de la situació financera del projecte.

Segons afirma IP en la moció, “han passat sis mesos i el Pavelló segueix sense donar senyals de vida. No sabem què gestions ha realitzat (si les hi ha hagut) l'Ajuntament per a la nova adjudicació. Tampoc sabem el grau de prioritat que el nou equip de govern dóna a aquesta infraestructura, ja que gens s'ha portat ni s'ha informat en Comissió”.