El ple aprova el reglament del Consell Assessor del Patrimoni de la Humanitat

El consell ajudarà a elaborar la candidatura de Sagunt davant la UNESCO amb els criteris i objectius que s'han de complir per a presentar davant les institucions un projecte rigorós que pose el valor el patrimoni saguntí
Imagen 1
El Ple de l'Ajuntament de Sagunt ha aprovat aquest matí, a proposta de l'Equip de Govern, el reglament del Consell Assessor del Patrimoni de la Humanitat que ajudarà a elaborar la candidatura de Sagunt davant la UNESCO amb els criteris i objectius que s'han de complir per a presentar davant les institucions un projecte rigorós que pose el valor el patrimoni saguntí. El reglament ha sigut aprovat amb els vots a favor de Compromis, Esquerra Unida, ADN Morvedre, PP, PSPV i Ciutadans;  i els vots en contra d'Iniciativa Porteña.

Tal com s'informa en la proposta, l'Ajuntament ha iniciat el procés pel qual Sagunt presentarà una candidatura davant la UNESCO per a ser declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat. Es tracta d'un procés llarg i complex que ha de posar en valor tot el patrimoni històric de la ciutat en relació amb altres iniciatives educatives i culturals que atorguen un element singular i específic a la candidatura. Es pretén que siga un procés obert i participatiu que, més enllà del compliment amb els criteris de la UNESCO, servisca per a reflexionar al voltant de qüestions trascendents que ajuden a projectar una estratègia de futur per a la ciutat. Una estratègia que siga capaç d'unir institucions i societat civil i genere un sentiment d'autoestima i amb respecte a la ciutat a través del coneixement del seu patrimoni. L'aprovació per part de les Corts Valencianes de la declaració de Sagunt com a Capital Valenciana de la Romanització ja ha sigut un primer pas molt important.

El Consell Assessor del Patrimoni de la Humanitat de Sagunt es pretén que forme part la societat civil de Sagunt a través de tots els col·lectius locals relacionats directament o indirectament amb el Patrimoni, a més dels investigadors locals o persones que hagen destacat per les seues recerques, tècnics de la Conselleria d'Educació i Cultura, de l'Ajuntament de Sagunt, un representant del Consell Valencià de Cultura i representants de les universitats públiques valencianes que han investigat sobre el patrimoni històric i industrial de Sagunt: Universitat Jaime I de Castelló, Universitat de València, Universitat Politècnica de València i Universitat d'Alacant.