El ple aprova els membres del Consell Assessor de la candidatura a Patrimoni de la Humanitat

La proposta de l'Equip de Govern es va aprovar amb els vots a favor de Compromís, Esquerra Unida, ADN Morvedre, PP, PSPV, Ciutadans, i els vots en contra d'Iniciativa Porteña
 
El Ple de l'Ajuntament de Sagunt ha aprovat nomenar als membres que formaran el Consell Assessor del Patrimoni de la Humanitat que ajudarà a elaborar la candidatura de Sagunt davant la UNESCO amb els criteris i objectius que s'han de complir per a presentar davant les institucions un projecte rigorós que pose en valor el patrimoni saguntí. La proposta de l'Equip de Govern es va aprovar amb els vots a favor de Compromis, Esquerra Unida, ADN Morvedre, PP, PSPV, Ciutadans, i els vots en contra d'Iniciativa Porteña.

D'aquesta manera el Consell Assessor del Patrimoni de la Humanitat estarà format per dos representants de diferents col·lectius i institucions locals. Concretament de la Associació de Guies del Camp de Morvedre, del Centre d’Estudis del Camp de Morvedre, del Col·lectiu pel Patrimoni Històric, de Voluntaris pel Patrimoni Històric Saguntí, del Centre Arqueològic Saguntino, de Saguntum Civitas, Campaners del Camp de Morvedre, Passió per Sagunt, Ludere et Disquere, Patrimoni Militar de Sagunt, Amigos Escuela Aprendices, Asociación Memoria Industrial i Movimiento Obrero (AMIMO), Associació Patrimoni Industrial Valencià (APIVA). I d'institucions com la Conselleria de Cultura i Educació, l'Ajuntament de Sagunt, el Consell Valencià de Cultura, la Universitat de València, la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat Politècnica de València, i la Universitat d'Alacant.

D'altra banda també es va aprovar que formaran part d'aquest consell l'arqueòloga Carmen Aranegui, els investigadors locals Manolo Civera, Társilo Carruana, Vicente Vayá i Antonio Ortíz, i els escriptors Fernando González, i Gabriel Castelló.

El consell Assessor del Patrimoni de la Humanitat es va aprovar perquè l'ajuntament ha iniciat el procés pel qual Sagunt presentarà una candidatura davant la UNESCO per a ser declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat. Es tracta d'un procés llarg i complex que ha de posar en valor tot el patrimoni històric de la ciutat en relació amb altres iniciatives educatives i culturals que atorguen un element singular i específic a la candidatura. Es pretén que siga un procés obert i participatiu que, més enllà del compliment amb els criteris de la UNESCO, servisca per a reflexionar al voltant de qüestions trascendents que ajuden a projectar una estratègia de futur per a la ciutat. Una estratègia que siga capaç d'unir institucions i societat civil i genere un sentiment d'autoestima i amb respecte a la ciutat a través del coneixement del seu patrimoni. L'aprovació per part de les Corts Valencianes de la declaració de Sagunt com a Capital Valenciana de la Romanització ja ha sigut un primer pas molt important.