El Ple aprova estudiar possibles actuacions que permeten la rebaixa del cost del rebut de l’aigua

La proposta, presentada per Iniciativa Porteña i modificada per Ciudadanos, va ser aprovada per unanimitat
Imagen 1
El Ple de l'Ajuntament de Sagunt, en la sessió celebrada ahir de vesprada, ha aprovat per unanimitat la moció presentada per Iniciativa Porteña sobre la reducció del cost del rebut de l'aigua. Concretament, la proposta, que va ser modificada per Ciudadanos i acceptada pel ponent, Manuel González, pretén que l'ajuntament destine els seus beneficis a la rebaixa de les tarifes de l'aigua potable.

Segons la moció, l'empresa mixta d'aigua va generar, en l'exercici 2016, uns resultats favorables que van permetre als seus accionistes (51% Ajuntament i 49% Aigües de València) el cobrament del 5% del benefici industrial, la qual cosa va ascendir a un total de 458.000 euros. Per açò, l'Ajuntament de Sagunt percebrà una quantitat que, d'acord a la seua participació en l'empresa, ascendeix a 233.000 euros. En este sentit, Iniciativa Porteña va suggerir que aqueixos diners es destinen directament a la reducció de la tarifa de l'aigua als ciutadans.

És per açò que el Ple ha aprovat que els serveis tècnics municipals de l'ajuntament cerquen les fórmules legals pertinents per a destinar els beneficis obtinguts en l'exercici 2016 per la gestió de l'aigua potable en l'empresa mixta a actuacions que redunden en la rebaixa del cost del servei en la pròxima revisió per a la seua aplicació en l'exercici 2018.