El ple aprova l'elaboració d'una nova Ordenança sobre Solars del Municipi de Sagunt

Amb aquesta moció, presentada pel PSOE, es pretén fer front a l'estat d'insalubritat en què es troben alguns solars del municipi
Imagen 1
El ple de l'Ajuntament de Sagunt ha aprovat per unanimitat la moció presentada pel PSOE en la qual s'insta a l'equip de govern a solucionar els problemes de seguretat i insalubritat que existeixen en molts solars del municipi. D'aquesta manera, s'ha acordat l'elaboració d'una nova Ordenança sobre Solars del Municipi de Sagunt en un termini màxim de tres mesos. D'altra banda, des del consistori s'instarà als propietaris dels solars que es troben en aquestes condicions que es prenguen mesures per a aconseguir un estat de neteja i seguretat adequats.

El grup socialista explica en la moció que va presentar que per a aquest tipus de problemes actualment cal recórrer a una “desfasada Ordenança de 1986, (Ordenança Municipal de Neteja i recollida de Residus Sòlids …) en la qual de forma molt general tracta aquesta qüestió en el seu art.19 (...) o, si és el cas, a la Llei Urbanística Valenciana, de rang Autonòmic”.

Per aquest motiu, asseguren en la moció que “és necessari, per tant, comptar amb una regulació pròpia que establisca les obligacions que en matèria de salubritat i seguretat tinguen els propietaris d’aquests terrenys, quin és el paper de l'Administració Local i establir, tant les obligacions subsidiàries del propi Ajuntament, les possibles infraccions, així com les mesures preventives, coercitives i sancionadores al fet que pertocara davant l'incompliment de les mateixes”.