El Ple aprova la moció contra la violència en l'esport base

A l'inici de temporada es realitzarà una campanya que pretén conscienciar sobre la importància del respecte en este tipus d'activitats esportives
Imagen 1

El Ple de l'Ajuntament de Sagunt ha aprovat per unanimitat la moció presentada per Ciudadanos, la qual té com a objectius principals eradicar la violència i promoure valors com el respecte en l'esport base.

La moció llegida per Raúl Castillo, té com a principals motius l'augment de la violència en l'esport aficionat i en l'esport base, ja que en la temporada 2015/2016 en l'àmbit estatal va haver-hi incidents en 1 de cada 57 partits de futbol no professional, front al ràtio d'1 de cada 70 partits en la temporada anterior. A més, l'esport posseeix determinades característiques que, ben enfocades, tenen un caràcter socialitzador.

Per a eradicar este tipus d'incidents, la moció arreplega dos aspectes fonamentals. 
En primer lloc la promoció del respecte a través de les AMPAs, associacions i clubs esportius d'àmbit municipal impartint xarrades i atorgant informació a l'inici de la temporada. A més, l'Ajuntament oferirà activitats que promoguen este tipus de valors, dirigides a xiquets de fins a 16 anys.

D'altra banda, la campanya dissenyada per a lluitar contra la violència en l'esport, també informarà i formarà tots els monitors i monitores, àrbitres i, en general a tot el personal relacionat amb les escoles esportives municipals, sobre com actuar i intervenir en situacions violentes, també sobre com fomentar el joc net entre els menors.

La moció també incloïa el lliurament d'un premi que estimulara el joc net a “l'Afició més respectuosa amb els valors de l'esport” i al “Club més respectuós amb els valors de l'esport”, no obstant açò, a proposta de Compromís a través d'una esmena, este punt va ser eliminat de la moció.​