El Ple aprova reduir la taxa per recollida de fem un 3,7%

La moció ha sigut aprovada amb els vots a favor de tots els grups polítics excepte el Partit Popular, que s'ha abstingut


L'Ajuntament de Sagunt ha aprovat hui, mitjançant ple extraordinari, la rebaixa d'un 3,7% de la taxa per recollida de fem. Aquesta reducció suposarà un estalvi d'aproximadament 2 euros en el rebut de cada veí.
 
La proposta va ser presentada per l'Equip de Govern al·legant que es tracta d'una manera de continuar incentivant als ciutadans al reciclatge. També s'ha explicat que la mesura és possible gràcies a que la SAG ha reduït el seu pressupost quant a la recollida en 89.000 euros pel que fa a l'any passat.
 
En declaracions de Teresa García, “es tracta d'un element incentivador per a aconseguir un major nivell de reciclatge per part dels veïns que acabarà redundant positivament en una futura reducció tant de la taxa de recollida com de la taxa del consorci, ja que no és el mateix el que es paga per la matèria orgànica que per la matèria no reciclable”. A més, García ha assenyalat que “fins i tot amb la implantació de nous serveis, com el de l'orgànica, aconseguim, traslladar al veí les eficiències que s'estableixen en el servei, sense disminuir el grau de cobertura del mateix, que es manté, igual que l'any anterior, en un 94%”.
 
La moció ha comptat amb el suport de tots els partits i amb l'abstenció del Grup Popular. No obstant açò, malgrat haver sigut aprovat el punt, des de l'oposició s'ha argumentat que, més que una rebaixa en la taxa de brosses, seria més interessant estudiar temes com l'eficiència de la SAG en termes de qualitat, millorar la neteja dels carrers i reduir l'impacte visual dels contenidors per a afavorir el turisme. Davant açò, Teresa García ha assenyalat que tots aquests assumptes es tindran en compte per a més endavant.