El Ple de l'Ajuntament de Sagunt ha aprovat una moció sobre la celebració del pròxim Any Jubilar del Sant Calze

El propòsit d'esta moció és aconseguir la Declaració d'Esdeveniment Excepcional d'Interés Públic

El Ple de l'Ajuntament de Sagunt ha aprovat instar el Govern d'Espanya perquè en els anys 2024, 2025 i 2026, amb motiu de la celebració del pròxim Any Jubilar del Sant Calze (2025-2026), es realitze en els Pressupostos Generals de l'Estat la Declaració d'Esdeveniment d'Excepcional Interés Públic (AEIP). Com es recull en l'acord, esta declaració fomenta la participació del sector privat en la commemoració de l'Any Jubilar i oferix a les empreses col·laboradores un conjunt d'incentius fiscals específics. Això facilita l'obtenció de fons privats per a la realització d'activitats i la divulgació de l'esdeveniment en els pròxims 3 anys.

El Grup Municipal de Ciudadanos ha sigut qui ha proposat la moció sobre la celebració del pròxim Any Jubilar del Sant Calze, que ha sigut votada a favor per PSOE, Compromís, IP, PP, Cs i VOX. Per part seua, EU s'ha abstingut.

En la moció es també es proposa fer un seguiment real de la documentació perquè arribe al Govern i actue en conseqüència promulgant com correspon esta declaració per als anys 2024, 2025 i 2026.

Segons la moció, gràcies a l'Associació Cultural El Camí del Sant Greal molts municipis s'han beneficiat d'ajudes o incentius fiscals, ja que ha estat treballant en la posada en valor del patrimoni material i immaterial de la Comunitat Valenciana des de la seua constitució l'any 2002. Aquesta associació ha sigut l'eix vertebrador del Camí del Sant Greal en moltes de les autonomies espanyoles. L'últim ple ordinari de la legislatura ha aprovat aquesta moció sobre la celebració del pròxim any jubilar del Sant Calze amb la finalitat de rebre ajudes estatals per a incentivar la participació social en esta iniciativa i amb això atraure el turisme i la inversió a la ciutat.