El ple de l'Ajuntament de Sagunt ratifica el seu compromís amb la UNED

La moció presentada pel PP i el PSPV va ser aprovada amb els vots a favor de PP, EU, IP, PSPV i Ciutadans
Imagen 1Imagen 2
El Ple de l'Ajuntament de Sagunt, va aprovar ratificar el seu compromís amb l'educació superior i el manteniment de l'Aula de la UNED de la ciutat a fi de reprendre immediatament l'activitat acadèmica i administrativa en el centre. D'esta manera, es va instar a l'Equip de Govern al fet que de forma immediata abone el deute que l'ajuntament manté amb esta Universitat i a complir el conveni vigent, responent degudament a les obligacions que es deriven del mateix, fins a en tant es procedisca a la signatura d'un nou conveni.

La moció presentada pel PSPV i el PP va ser aprovada amb els vots a favor del PP, EU, IP, PSPV i Ciutadans; les abstencions de 4 dels regidors de Compromís i  tots els de ADN Morvedre; i el vot en contra del regidor d'Educació de Compromís, José Manuel Tarazona.
 
Regidor d'Educació, José Manuel Tarazona. 

Portaveu del PP, Sergio Muniesa.


Portaveu del PSPV, Natalia Antonino
 
L'aula de la UNED de Sagunt, desenvolupa la seua activitat des que, a petició de l'Ajuntament de Sagunt, es va instal·lar en la ciutat en el curs acadèmic 2001-2002 i des de eixe moment ha mantingut ininterrompudament els ensenyaments universitaris en els graus de Dret, Psicologia, ADE, Economia i Informàtica. 

Tal com s'afirma en la moció, la signatura d'un conveni específic entre l'Ajuntament de Sagunt i el Consorci Universitari del Centre compost per la Seu central de la UNED, la Diputació de València i l'Ajuntament d'Alzira, ciutat original de la fundació dels estudis de la UNED en la província de València en 1978, al que es van adherir els Ajuntaments de València, Gandia, Ontinyent, Xativa i Sagunt l'any ressenyat, comportava una sèrie de responsabilitats d'infraestructura i econòmiques de l'Ajuntament que s'han anat complint en aquests 15 anys del funcionament de l'Aula.

Des de l'any de la seua instal·lació en 2001 a Sagunt l'Ajuntament ha contribuït amb diferents quantitats en funció del pressupost aprovat en la Junta Rectora del Consorci, on assistia un regidor de l'Ajuntament, i d'acord amb els ensenyaments impartits i el nombre d'alumnes. En 2011, donada la situació de crisi general i de les arques dels Municipis en particular, es va reduir el pressupost en més de 9.000 euros, passant de 89.690 a 80.721 euros, quantitat que es va considerar el mínim imprescindible per a afrontar els costos de l'Aula d'acord amb el conveni signat. 

El passat 24 de setembre, atès que l'Ajuntament de Sagunt, malgrat els requeriments realitzats per part dels responsables de la citada Universitat, no ha complit amb les seues obligacions de 2015, el Director del Centre d'Alzira, al que es troba adscrita l'Aula de Sagunt, ha comunicat la suspensió de totes les activitats acadèmiques i administratives en el centre situat en la nostra ciutat, al no poder garantir la viabilitat de la mateixa en el curs que ara s'inicia.