El Ple de Sagunt aprova una moció que té com a objectiu un finançament autonòmic just

La proposta cerca instar el Govern Central a realitzar una reforma del sistema de finançament autonòmic.
Imagen 1
El Ple de l'Ajuntament de Sagunt ha aprovat la moció presentada per Compromís la qual proposa una sèrie d'acords per a donar suport a la reforma del sistema de finançament autonòmic. La moció, llegida per Teresa García, regidora delegada de Presidència i Medi Ambient, va ser aprovada amb els vots a favor de Compromís, Esquerra Unida, ADN-Morvedre, PSPV-PSOE i Partit Popular i l'abstenció d'Iniciativa Porteña i Ciudadanos. 


Els acords arreplegats en la moció tenen com a referent un manifest impulsat per la Generalitat Valenciana el passat any 2016, el títol del qual era “Per un finançament just”, i al qual més de 600 entitats valencianes van donar suport, de les quals més de 300 eren ajuntaments.
També es van prendre dos acords en Les Corts que donaven suport a la reforma del sistema de finançament.

​Dos dels cinc acords que formen part de la moció aprovada pel Ple de Sagunt, tenen com a objectiu instar el Govern Central. El primer a realitzar una reforma immediata de l'actual sistema de finançament autonòmic. El segon, d’altra banda, que les inversions territorialitzades es facen en funció del pes poblacional.

Amb açò se cerca oferir a tots els valencians i valencianes l'accés als recursos suficients per a gaudir de serveis públics de qualitat, així com la realització de l'exercici de competències pròpies.

Altre dels acords que conformen la moció és el de donar suport el manifest impulsat per la Generalitat en 2016 amb la col·locació d'una pancarta en la façana de l'ajuntament o d'altres edificis públics. Esta pancarta arreplegarà el lema del manifest “Per un finançament just”.

A més, s'ha aprovat l'impuls i foment de celebració de jornades, reunions, etc. sobre la necessitat d'esta reforma de finançament, així com l'elaboració de cartells o altres materials publicitaris fent ús, de nou, del lema proposat per la Generalitat.
Finalment, s'ha acordat notificar a la Presidència de la Generalitat Valenciana, així com a les Corts Valencianes i a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies perquè faciliten els materials o acords que es puguen prendre a favor de la reforma del sistema de finançament.