El Ple mostra el seu suport unànime al procés de recuperació de la gestió pública del Departament de Salut de la Ribera

El procés, iniciat pel Govern de la Generalitat, està recolzat amb els vots a favor de Compromís, EU, IP, PSOE i ADN-Morvedre
Imagen 1

El Ple de l'Ajuntament de Sagunt mostra el seu suport unànime al procés de recuperació de la gestió pública del Departament de Salut de la Ribera. El PSOE presenta una moció en la sessió plenària, defensada per Natalia Antonino, que va tindre el suport amb els vots a favor de Compromís, EU, IP, PSOE i ADN-Morvedre. El Partit Popular va votar en contra i Ciudadanos es va abstindre.

  

Segons la moció presentada pel PSOE, “la Comunitat Valenciana ha sigut el laboratori del PP en el procés de mercantilitzar el dret universal a la sanitat”. Estes dades es remunten a l'any 1999 quan, a Alzira, el govern del Partit Popular va iniciar “un experiment de gestió privada de l'assistència sanitària pública”.

 

El balanç del PSOE és que “el govern del PP de la Comunitat Valenciana va lliurar la sanitat d'un milió de persones, el 20% de la població, a les mans d'empreses privades. I es va fer per imposició, sense consultar, sense planificar, sense estudiar el model. Només el govern del PP de la Comunitat Valenciana es va atrevir a posar en risc el sistema sanitari, públic, universal i de qualitat. Un model tan nefast que no ha sigut implantat en cap altra comunitat autònoma. Un model que no ha funcionat com es va dir per part del govern del PP, perquè no resulta rendible ni social ni econòmicament. Un model que no comparteix el govern de canvi de la Generalitat, ferm defensor de la gestió directa de la sanitat pública valenciana”.

 

Sota esta premissa, “la recuperació de la sanitat privatitzada és un compromís reflectit en el Pacte del Botànic i en els programes electorals dels partits de govern votats per la ciutadania i anunciat també pel President en el seu discurs d'investidura. El 31 de març de 2018, transcorreguts 15 anys des de la seua signatura, conclou el contracte subscrit entre Ribera Salut II UTE i la Generalitat Valenciana. El govern de la Generalitat va a complir els seus compromisos amb la ciutadania des de la més estricta legalitat. Ja s’ha comunicat a l'empresa, formalment i en termini, la decisió de no prorrogar el contracte i iniciant d'esta manera un procés que es desenvoluparà amb total normalitat i amb totes les garanties, tant a nivell assistencial com a laboral. Un procediment de reversió a la gestió directa que s'està fent amb diàleg, transparència, garanties i amb la màxima seguretat jurídica per a la ciutadania i per als professionals”, segons s’indica en l’acord plenari.