El Ple Municipal mostra el seu suport a les dos societats musicals de la ciutat i a l'educació musical

També es va acordar instar les autoritats autonòmiques la necessitat de revisar els esborranys d'Educació primària i secundària apostant per l'educació musical

 

El Ple Municipal va acordar dijous passat, 30 de juny, en la sessió ordinària del Ple Municipal de juny, donar suport a l'educació musical en els centres educatius, instant les autoritats autonòmiques la necessitat de revisar els esborranys d'Educació primària i secundària apostant per l'educació musical i a més, mostrant el seu suport a les dos societats musicals de la ciutat, la Unión Musical Porteña i la Lira Saguntina, així com a tots els músics i músiques en les seues múltiples disciplines.

Esta moció va ser presentada per diversos grups polítics municipals i defensada per Ana María Quesada i María Josep Soriano. Així mateix, va ser aprovada per unanimitat.

La part expositiva de la moció argumenta que el món de la música «una vegada més es veu davant la problemàtica dels canvis de legislació i les retallades en educació musical» i destaca que «la Comunitat Valenciana és terra de música, músics i músiques», però «no és el mateix formar músics (el que fan les escoles de música i conservatoris) que educar musicalment (que correspon a l'ensenyament obligatori)».

És per això que el text argumentatiu d'esta moció exposa que «el dret a l'educació musical no és discutible, representa una experiència vital importantíssima per a despertar la creativitat, fomentar el pensament crític i facilitar la capacitat de plantejar alternatives a la realitat. Per això són prioritàries les dos sessions setmanals de música en tota l'educació primària (encara que una de les quals siga compartida en un taller interdisciplinari, però cal assegurar-la) i també en els tres primers cursos educació secundària. Plantejar la música en 3r d'ESO com a optativa suposaria impossibilitar propostes tan interessants com Com sona l’ESO. També ens preocupa el 4t curs d'ESO i el batxillerat musical/artístic».

El Consell Agrari finalitza les labors de recuperació de la Font de Ribera

05 d’agost 2022

Una brigada formada per nou peons i un capatàs han millorat el drenatge de la font i altres obres de millora de la zona. Estes obres formen part de diverses actuacions dutes a terme amb fons del SEPE (400.000 €) i de l'Ajuntament (100.000 €) amb els quals s'ha contractat 67 persones parades