El port marítim de Sagunt segueix una tendència a l’alça en el tràfic de mercaderies

En la sessió d'este matí del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de València s'ha aprovat la declaració de l'eix ferroviari Sagunt-Terol-Saragossaa, a més d'altres ajudes al municipi


L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha assistit este matí a una sessió del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de València en el qual s'ha avaluat, entre altres temes, la situació del port marítim de Sagunt i la seua evolució.
 
Quant a l'evolució del tràfic, durant el mes de febrer d'enguany respecte a l'any passat, s'ha produït un increment d'un 73% en el total del tràfic en mercaderia general i contenidors. A més, en lo que va d’any, respecte a les dades del 2016, s'ha obtingut un creixement d'al voltant d'un 41%. Quico Fernández ha destacat que “este fet denota una tendència claríssima al creixement en pràcticament tots els sectors; si ho comparem amb València o Gandia està demostrat que, enguany, Sagunt està sent un port molt competitiu i està marcant una tendència a l'alça”.
 
 “Jo pense que totes aquelles mesures que s'estan prenent per a augmentar la competitivitat del nostre port, especialment en el trànsit de vehicles en el qual som un referent, estan donant molt bons resultats i espere que això siga també un motor per al desenvolupament industrial i també per al nostre parc logístic”, ha afegit Fernández.
 
D'altra banda, este matí el Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Valenciana, on també estan presents els principals representants empresarials, ha aprovat la declaració de l'eix ferroviari Sagunt-Terol-Saragossa, que ja va ser aprovada per unanimitat en el Consell Econòmic i Social i en el ple de l'Ajuntament de Sagunt. El següent pas serà presentar la declaración a les Corts Valencianes, de manera que, segons Fernández, “el Govern estatal tinga clar que els valencians en bloc exigim una millora de les nostres connexions ferroviàries”.
 
Quico Fernández ha explicat que “tant les vies que connecten pel litoral amb Europa, com ésta per l'interior, presenten un estat inadequat, inapropiat, i fins i tot indecent per a un territori com és el valencià, on som més de 5 milions de persones; estem intentant eixir del forat en el qual el Partit Popular ens ha col·lat i que ara, evidentment, no s'estan prenent les decisions que ens podrien ajudar a eixir d'ell”.
 
Finalment, el Consell també ha aprovat les ajudes en funció de la responsabilitat social corporativa del municipi de Sagunt, i que es concreten amb una ajuda de 2.500 euros per als tallers de cultura clàssica, com els Ludi Saguntini, i una ajuda de 2.000 euros per a la marató de Port de Sagunt. “D'esta manera, podem dir que ha sigut un Consell especialment satisfactori per a la nostra ciutat”, ha conclòs Quico Fernández.