El president de Prósopon Sagunt presenta a l'alcalde el XX Festival de Teatre Grecollatí

Pel que fa al festival que se celebrarà del 11 al 15 d'abril, l'alcalde ha assenyalat que aquestes accions i “la cultura clàssica pot ser una de les característiques més rellevants de la candidatura de Sagunt com a Patrimoni de la Humanitat”


L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el regidor delegat de Cultura, José Manuel Tarazona, s'han reunit amb el president de Prósopon Sagunt, Fernando Estébanez, i amb la secretària de Prósopon Sagunt, Mª Lorenza Sánchez, per a presentar el XX Festival de Teatre Grecollatí, organitzat per Prósopon Sagunt i Prósopon Teatro Grecolatino, que se celebrarà a Sagunt entre l'11 i el 15 d'abril. Aquesta cita anual en la ciutat, atrau a milers d'alumnes que vénen d'una banda a representar obres de teatre clàssic, i d'altra banda, a gaudir-les com a espectadors. El festival es complementa amb una de les activitats de la cultura clàssica més importants de la ciutat, els Ludi Saguntini. A més, Sagunt serà la ciutat que clausure el Prósopon a nivell estatal els dies 27, 28 i 29 de maig, amb el que el municipi rebrà a tots els centres i entitats relacionats amb el teatre grecollatí i amb tot el que és la cultura clàssica. El festival està format per una programació que es donarà a conèixer en les pròximes setmanes.

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha ressaltat que “el festival cobra encara més rellevància perquè estem en un any molt important per a tot el que suposa la projecció de la ciutat, perquè siga un referent a nivell estatal o també a nivell europeu de cultura i, més concretament, de la cultura clàssica i del patrimoni. Enguany no hauran moltes novetats, però si anem a potenciar més encara la nostra identitat com una ciutat de cultura clàssica perquè siga un projecte de futur en el municipi”. Quico Fernández, ha destacat també que “Seran 6 dies en els que hi haurà molts visitants en la ciutat per a gaudir de la gran varietat d'activitats que oferirà el festival i els carrers s'ompliran de cultura, alegria, de vida, d'educació i per tot açò hem de sentir-nos especialment orgullosos”.

D'altra banda, l'alcalde ha explicat que el festival, és un clar exemple de com l'educació pot actuar com a eix de futur en una ciutat, i està molt vinculat a la candidatura de Patrimoni de la Humanitat que vol aconseguir la ciutat: “La cultura clàssica pot ser una de les característiques més rellevants de la nostra candidatura. Tarragona té la didàctica de la història, nosaltres, igual, hauríem de parlar de la cultura clàssica com un signe d'identitat”. Fernández ha conclòs que “A poc a poc anem assemblant totes les peces d'un puzle que és la nostra candidatura de Sagunt com a Patrimoni de la Humanitat”.