El programa per a joves creadors Creatori recull bons resultats de participació

S'han inscrit cinquanta joves i això que s'ha cobert l'aforament previst d'aquest projecte que suposa un treball col·laboratiu molt estret i personalitzat

El programa de seminaris per a joves creadors Creatori’16, desenvolupat per la delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt, ha collit bons resultats de participació. Concretament, s'han inscrit cinquanta joves en total, la qual cosa significa que s'ha cobert l'aforament previst d'aquest projecte que suposa un treball col·laboratiu molt estret i personalitzat. Des de l'organització indiquen que si encara hi ha algun jove que estiga interessat a participar pot contactar amb el Casal Jove. 
 
El delegat de Joventut, Guillermo Sampedro, ha destacat: “La crida als joves artistes del municipi ha sigut un èxit perquè hem completat els cinc seminaris del programa. Des de la regidoria confiem que aquest Creatori es puga consolidar com el fòrum de joves artistes que és. La idea és que l'any que ve augmentem tant les disciplines oferides com els alumnes. Esperem que aquesta iniciativa servisca perquè els joves artistes de la ciutat es coneguen i perquè es puguen generar sinèrgies entre ells”. 
 
“Creatori 2016” és un projecte sociocultural de caràcter interdisciplinari que té com a objectius principals la dinamització cultural del territori i el suport a joves creadors. Dins del projecte cultural, hi ha programats cinc seminaris que versaran sobre diferents temàtiques i es desenvoluparan de febrer a maig de 2016. 
 
Per als alumnes en Grau Superior de Música o els interessats en la composició, “Creatori” ofereix un seminari, impartit per Sergi Rajadell, que consisteix en l'elaboració de projectes de creació musical per a la seua interpretació en directe i posterior enregistrament. Els il·lustradors, dissenyadors gràfics i graduats en Belles Arts, també tenen el seu lloc, ja que sota el tema “Expulsions” hi haurà un seminari sobre arts plàstiques a càrrec de Jaime Jiménez de Haro. D'altra banda, per als escriptors, actors o joves amb alguna experiència d'escriptura creativa s'ha preparat un seminari d'escriptura impartit per Paco Zarzoso. Els joves actors o actrius del Camp de Morvedre amb experiència prèvia podran realitzar un seminari sobre interpretació conduït per Mariola Ponce. Finalment, els estudiants dels últims cursos de Comunicació Audiovisual, també disposaran d'un seminari amb el qual ampliar els seus coneixements. En aquesta activitat es tractarà la creació i invenció d'imatges dins d'un projecte que cerca la relació interdisciplinària. Aquest seminari serà impartit per Christian Feijóo.